Holland America Line’s Koningsdam gastlocatie voor Pink Ribbon relatie evenement

Jan Willem Förch (KWF), Quinty Trustfull (Pink Ribbon ambassadrice), Nico Bleichrodt (HAL) Foto: Wim Vooijs Fotografie

Zondag vond op de Koningsdam van Holland America Line een Pink Ribbon relatie evenement plaats. Pink Ribbon, een merk van KWF Kankerbestrijding, organiseerde het evenement om zijn ambassadeurs, bedrijvenrelaties, actievoerders, donateurs en leveranciers te bedanken. Holland America Line is al 6 jaar lang partner van KWF Kankerbestrijding en bood om die reden het schip, gelegen aan de cruiseterminal in Amsterdam, aan als locatie voor het evenement.

Aan boord van de Koningsdam vond zondagmiddag een uitgebreid programma plaats voor genodigden van Pink Ribbon. Pink Ribbon financiert onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker.

Gasten werden ontvangen in de World Stage waar Pink Ribbon ambassadrice Quinty Trustfull het programma presenteerde. Zij kregen hier onder andere een bevlogen lezing van onderzoekster Marjanka Schmidt, genoten van een ‘BBC Earth Live in Concert’ optreden en eindigen de middag met een driegangen lunch en rondleiding over het schip.

De middag was bedoeld om alle partners van Pink Ribbon in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar. Er waren ruim 130 Pink Ribbon relaties aanwezig.

On Deck for a Cause

Holland America Line hecht veel belang aan het inzamelen van geld waardoor kanker de wereld uit kan worden geholpen en levens gered kunnen worden. Aan boord van alle 15 schepen wordt tijdens iedere cruise een sponsorloop gehouden onder de naam ‘On Deck for a Cause’. Cruisegasten doneren voor deelname hieraan geld en de opbrengst van deze sponsorlopen gaat naar zes wereldwijde kankerfondsen, waaronder KWF in Nederland.

Tijdens het Pink Ribbon evenement overhandigde Nico Bleichrodt, Managing Director Sales & Marketing – Continental Europe van Holland America Line een cheque van €19.913 aan Jan Willem Förch, Hoofd Fondsenwerving van KWF/Pink Ribbon. Het bedrag betrof de opbrengsten van de sponsorlopen van de laatste 12 maanden en gaat volledig naar borstkankeronderzoek.

“Holland America Line heeft al zes jaar een partnership met KWF en samen zetten we ons in voor de strijd tegen kanker. Ook dit jaar hebben we weer een erg mooi bedrag opgehaald en daar ben ik bijzonder trots op. We hechten veel belang aan de steun voor KWF en daarmee ook aan Pink Ribbon en we zullen ons blijven inzetten door het organiseren van speciale evenementen en de sponsorlopen aan boord van onze vloot.”, aldus Nico Bleichrodt.

“Het is geweldig om weer zo gastvrij ontvangen te zijn op de Koningsdam. Dit geslaagde relatie evenement onderstreept de waardevolle samenwerking met Holland America Line. Wij bedanken Holland America Line voor hun jarenlange steun aan KWF Kankerbestrijding en natuurlijk voor het fantastische bedrag dat ook dit jaar weer is opgehaald met On Deck for a Cause”, aldus Jan-Willem Förch.   

Ieder jaar worden wereldwijd meer dan 25 liefdadigheidsevenementen aan boord van schepen van Holland America Line gehouden. Daarnaast steunt de cruiserederij op diverse andere manieren goede doelen. Denk hierbij aan sponsoring in geld, donaties van materialen en het aanbieden van vrijwilligersprogramma’s voor werknemers.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!