Majestic Princess ’landt’ op ‘s werelds eerste drijvende runway in de haven van Sydney

Princess Cruises’ Majestic Princess is zaterdagmorgen op ‘s werelds eerste drijvende ‘landingsbaan’ gearriveerd. De aankomst van de 3500 gasten tellende Majestic Princess werd gefilmd terwijl zij via de 1550 meter lange drijvende runway – verlicht door boeien met rode en witte vlammen – haar weg vond naar de haven van Sydney. Het was een spectaculaire ontvangst om de allereerste aankomst te vieren van het grootste Princess Cruises’ schip dat Australië ooit aandeed.

Majestic Princess, het nieuwste schip van Princess Cruises, wordt de komende zes maanden gestationeerd in Sydney. Samen met de Sun Princess, Sea Princess en Golden Princess zal zij gaan varen van Sydney, Melbourne, Brisbane, Fremantle en Adelaide.

Met de aankondiging van haar grootste inzet in de regio voor 2019-2020 komt Princess Cruises tegemoet aan de groeiende vraag naar cruises in Australië en Nieuw-Zeeland. Ook de vraag voor cruises naar Australië en Nieuw-Zeeland in Nederland stijgt. In totaal zullen de vijf schepen naar meer dan 100 bestemmingen varen waarbij zo’n 200.000 gasten zullen worden vervoerd.

De aankomst van Majestic Princess werd gefilmd voor de zesdelige Engelse documentaire ‘The Cruise’. In deze documentaire wordt het leven aan boord van zowel de crew als de gasten gevolgd, terwijl zij rond Australië varen. Naar verwachting zal ‘The Cruise’ begin 2019 op de Britse zender ITV te zien zijn.

Klik hier voor onze fotoreportage van de Majestic Princess tijdens haar maiden voyage vorig jaar.

Wil jij met de Majestic Princess cruisen in Australië en Nieuw-Zeeland? Cruises zijn o.a. boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Majestic Princess ’landt’ op ‘s werelds eerste drijvende runway in de haven van Sydney

  • 27 september 2018 om 22:33
    Permalink

    Leuk dat men het wel en wee van een Princess Cruise schip volgt, maar wanneer gaat een Nederlandse ploeg het dagelijkse leven gedurende een periode van een Holland America Line schip vast leggen ? Nederlanders hebben veel met het water te maken, maar zijn nog steeds niet echte cruise enthousiastelingen, dus wordt het tijd dat men op de Nederlandse TV – op “prime-time” – ook ziet wat er op bijvoorbeeld een HAL schip gebeurt. De vele cruisebeurzen ten spijt, kan zo’n serie het aantal cruise passagiers doen stijgen en een toegevoegde waarde betekenen. Neem als vertrekhaven Rotterdam of Amsterdam en toon alle facetten van het varen met zo’n “plezierboot”…!

Reacties zijn gesloten.