Costa Fortuna komt met nieuwe look naar Europa

Costa Cruises heeft bekendgemaakt dat haar cruiseschip Costa Fortuna een uitgebreide renovatie zal ondergaan voordat het vanuit Azië terugkeert naar Europa. De upgrade zal van 10 tot 16 december plaatsvinden tijdens een droogdok in Singapore. Daarbij zullen veel openbare ruimtes een metamorfose krijgen en zullen er nieuwe voorzieningen worden geïntroduceerd voor de passagiers. De totale investering bedraagt 8 miljoen euro.

De Costa Fortuna (103.000 brutoton), dat plek biedt aan 3.470 cruisereizigers, is momenteel actief in Azië, maar zal vanaf eind maart 2019 terugkeren naar Europa. Elke vrijdag zal het wekelijkse cruises gaan maken in de Middellandse Zee met Genua als vertrekhaven. De wijzigingen zullen daarom met name gericht zijn op het aanbieden van typische Italiaanse producten en ervaringen, kenmerkend voor Costa Cruises.

Op dek 10 zal Pizzeria Pummid’Oro haar debuut maken. Er zullen pizza’s worden geserveerd gemaakt van ingrediënten van topkwaliteit waaronder mozzarella die zelf aan boord wordt geproduceerd. Op dek 9 maakt de nieuwe Gelateria – Bar Amerillo naast het centrale zwembad haar opwachting voor handgemaakt vers ijs overdag en cocktails in de avond. Nieuw zijn ook de Photo Shop op dek 4 en de Costa Shop voor kleding met Costa-logo.

Het centrale Atrium van de Costa Fortuna krijg een compleet nieuwe look met 3 grote zeilen met LED-verlichting in verschillende kleuren. Andere openbare ruimtes die onder handen worden genomen zijn het multifunctionele Conte Verde, Conte Rosso en Sala Leonardo. Daarnaast worden de buitenzwembaden en bubbelbaden evenals de twee belangrijkste restaurants gerestyled waaronder nieuwe verlichtingssystemen.

Op 5 maart 2019 vertrekt de gerenoveerde Costa Fortuna vanuit Singapore naar Genua. Vanuit de Italiaanse havenstad staan van 29 maart tot 8 november 2019 wekelijkse cruises gepland met twee verschillende routes. In de lente en de herfst zal het schip Marseille, Barcelona, Valencia, Civitavecchia en La Spezia aandoen. In de zomer staan er stops gepland in Marseille, Tarragona, Palma de Mallorca, Ibiza en Olbia.

Cruises op de gerenoveerde Costa Fortuna zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)