#ChooseCruise – Cruisefun voor de hele familie

De maand oktober staat in het teken van kiezen voor cruisen. De tweede week staat helemaal in het teken van familie. Voor families is een cruisevakantie een keuze die iedereen –gegarandeerd-  gelukkig maakt.  Van kleuter tot tiener, van ouders tot grootouders, geen vakantie aan land kan op tegen wat een cruise te bieden heeft.

Een cruisevakantie is een compromisloze vakantie. De kinderen hebben de waterparken, ziplines, disco’s en heel veel ijs. De ouders kunnen sporten, bestemmingen ontdekken of lekker lezen aan het zwembad. Bijna alles is inbegrepen en bij sommige rederijen varen kinderen nog gratis mee ook!

Wow factor
Zwembaden zijn natuurlijk standaard, maar wat dacht je van glijbanen of zelfs surfsimulatoren op echte golven? Waan je Max Verstappen in een net echte Grand Prix race simulator, zipline over de dekken of neem het op tegen aliens en zombies in een virtual reality game. Je kan het zo gek niet bedenken; bowlingbanen, klimwanden, ijsbanen, 4D cinema’s, kartbanen of je vindt het aan boord van cruiseschepen.

Lekker eten
De flexibele dinertijden en de buffetrestaurants zijn een zegen voor families met kleine kinderen. Geen gedoe met vaste menu’s of dress codes. Los van all time kinderfavorieten zoals pizza’s en burgers is er aan boord zo’n enorme keuze dat zelfs de moeilijkste eters iets van hun gading kunnen vinden. Gratis fris en veel ijs zijn de kers op de taart. Even een avondje in alles rust samen dineren? Dan eten de kinderen in een van de kidsclubs.  

Altijd leeftijdsgenoten
Cruiseschepen beschikken over faciliteiten voor kinderen van alle leeftijden. In het algemeen kunnen babies vanaf 6 maanden in de creche terecht. De clubs richten zich specifiek op kinderen in de verschillende leeftijdscategoriën zodat er altijd vriendjes te vinden zijn. Voor de oudere kinderen zijn er speciale hangouts, met een nachtclub waar alcoholvrije cocktails worden geserveerd. 

Land in zicht
Het grootste voordeel van cruisen is heel veel landen en plaatsen zien en maar een keer je koffer uit te hoeven pakken. Met een gezin een grote plus en zeker bij vertrek uit eigen land is er geen relaxtere vakantie denkbaar. Als het schip overdag aanmeert bij een bestemming zijn er genoeg leuke excursies gericht op gezinnen. Denk aan actieve excursies, interactieve musea voor het hele gezin of wildparken. Zijn de kinderen nog erg klein of blijven ze liever aan boord? Ook dat kan in de kinderclub.  

Aan het eind van een dag vol activiteiten en indrukken wacht de rust van de eigen hut. De familie-vriendelijke hutten hebben uitklapbare bedden voor de kinderen of connecting rooms. Nergens slaapt je kroost zo lekker als op een cruiseschip dat je naar een volgende bestemming brengt om te ontdekken.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!