Ontdek Cuba met Regent Seven Seas Cruises in 2019

Cuba is booming! Dit merkt Regent Seven Seas Cruises ook op. Om aan de wensen te voldoen van hun gasten met een liefde voor luxe heeft de cruisemaatschappij vorige maand aangekondigd in maart 2019 een reis naar het Caribische land te maken. Met overnachtingen in Havana, Santiago de Cuba en Cienfuegos en een maiden call naar Isla de la Juventud, raakte deze nieuwe reis van Seven Seas Voyager al snel uitverkocht. Genoeg reden voor Regent Seven Seas Cruises om een tweede Cuba cruise aan te kondigen. Seven Seas Mariner zal van 22 oktober t/m 1 november 2019 Cuba gaan ontdekken. De cruise is inclusief een volledige dag en avond in Havana en overnachtingen in Santiago de Cuba en Cienfuegos.

Jason Montague, President en CEO van Regent Seven Seas Cruises, zegt: “Onze gasten willen Cuba beleven op een diepere en meer betekenisvolle manier. Regent Seven Seas Cruises speelt in op deze wensen. Regent was de eerste Noord-Amerikaanse luxueuze cruisemaatschappij die Cuba bezocht. Nu bieden we onze gasten complete Cuba ervaringen in unieke havens op het eiland in maart en oktober 2019. We zijn blij om, naast Havana, ook andere interessante Cubaanse bestemmingen toegankelijk te maken voor onze gasten.”

Cubaanse excursies ontworpen door experts

Bij enerverende excursies worden niet alleen musea en historische bezienswaardigheden bezocht, juist het ontdekken van de lokale cultuur van Cuba en het ontmoeten van de lokale bevolking draagt bij aan een fantastische ervaring. De reizen inclusief gastcolleges aan boord met kennis over Cuba’s geschiedenis, maatschappij en politiek helpen gasten het verleden en heden van het land met elkaar te verbinden.

Seven Seas Voyager en Seven Seas Mariner varen naar de volgende Cubaanse bestemmingen:

  • Havana. Gasten krijgen de kans om het echte Havana overdag én ‘s avonds te zien door middel van OFAC-compliant tours. Ze krijgen de kans om door Havana’s gezellige straatjes te lopen, authentieke Cubaanse sigaren te kopen, te slenteren door de iconische Malecón, een foto te maken van een Cadillac uit de jaren 50 of een Mojito te bestellen aan Hemingway’s favoriete bar, El Floridita en daarna de avond door te brengen in een salsaclub. Regent Seven Seas Cruises heeft de exclusieve rechten voor privébezoeken aan de Fabrica de Arte Cubano, buiten bedrijfsuren. Dit is een unieke kunst -en fotografiegalerie, cultureel centrum, dansruimte en bioscoop. Na een bezoek aan de galerie en andere ruimten met een gespecialiseerde gids kunnen gasten de kunstenaars ontmoeten die momenteel worden tentoongesteld.
  • Santíago de Cuba. Santiago is opgericht in 1514 en functioneerde als de hoofdstad van Cuba voor bijna 100 jaar voordat de Spanjaarden in 1607 besloten om Havana de hoofdstad te maken. Tegenwoordig is dit tropische en energieke culturele epicentrum Cuba’s een-na-grootste stad en speelt het een belangrijke rol in de evolutie van Cubaanse muziek, literatuur en architectuur. Naast Regent’s OFAC-compliant tours krijgen bezoekers de kans om de Castillo de San Pedro de la Roca en de Cementerio Santa Ifigenia te bezoeken, waar de Cubaanse held José Marti en Emilio Bacardi Moreau van de beroemde rum dynastie zijn begraven. Gasten kunnen genieten van het ritme en de energie van live muziekoptredens in de baanbrekende Iris Jazz Club, een van de weinige plaatsen in Santiago de Cuba die alleen jazz speelt.
  • Cienfuegos. Cienfuegos is te vinden langs de zuidkust van Cuba. Het is een historische en betoverende bestemming met Spaanse koloniale gebouwen met een vleugje Franse sierlijkheid. Dit is één van de vele redenen waarom het centrum benoemd is tot een UNESCO werelderfgoed. Bezoekers kunnen de lange promenades langs de kust bewandelen en zich vermengen met de lokale bevolking onder de palmbomen die zwieren in het warme briesje. Naast een tour door de Anastasio Carden tabakfabriek en andere Regent OFAC-compliant tours krijgen gasten ook de kans om de koloniale binnenstad te zien onder leiding van een gids. Hier zijn architectonische schatten te zien, zoals de Arch of Triumph en de Casa del Fundador. Ook vind je hier het grote Tomás Terry Theater met uitzicht op het Jose Martí Park, een rustige stedelijke omgeving vernoemd naar de Cubaanse nationale held.
  • Seven Seas Voyager vaart in maart 2019 ook naar Isla de la Juventud. Er wordt gezegd dat het mythische ‘Eiland der Jeugdigheid’ inspiratie was voor de films Treasure Island en Peter Pan. Terwijl het ooit bewoond was door piraten, inheemse bevolkingen en de spitssnuitkrokodil staat op Cuba’s een-na-grootste eiland nu het historische Presidio Modelo. Dit was een gevangenis die Fidel en Raúl Castro gevangen hield voordat de Cubaanse Revolutie plaatsvond. Presidio Modelo is nu een museum met een selectie aan cultureel belangrijke stukken. Het prachtige eiland is een fascinerende halte voor bezoekers om de Caribische natie te ervaren.

Als toevoeging aan deze twee Cubaanse cruises biedt Regent Seven Seas Cruises ook bijna 20 reizen die aanleggen bij Havana tot aan 2021. Alle Regent Seven Seas cruises zijn inclusief fooien, drankjes, (specialiteiten) restaurants en zelfs geselecteerde excursies.

Regent Seven Seas Cruises zijn verkrijgbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)