Silversea bestelt expeditieschip bij Nederlandse scheepswerf De Hoop

De vloot van Silversea Cruises zal verder worden uitgebreid met 3 nieuwe cruiseschepen. De ultra-luxe cruiserederij heeft dat samen met haar nieuwe moedermaatschappij Royal Caribbean Cruises maandag bekendgemaakt. Het gaat om twee nieuwe zeecruiseschepen en één expeditieschip.

Silversea Cruises is tot een intentieverklaring gekomen met de Duitse scheepsbouwer Meyer Werft voor de bouw van de twee zeecruiseschepen. Ze behoren tot een geheel nieuwe klasse, de ‘Evolution Class’. De verwachting is dat het eerste schip in 2022 zal worden opgeleverd.

Voor de bouw van een nieuw expeditieschip is een contract afgesloten met de Nederlandse werf De Hoop. Het schip krijgt de naam Silver Origin en gaat de route varen naar de Galapagos Eilanden die momenteel wordt ingevuld door de Silver Galapagos. Dit schip wordt in maart 2020 in de vaart verwacht.

De Silver Origin is het tweede expeditieschip in een kort tijdsbestek dat bij De Hoop wordt gebouwd. Op dit moment wordt in Tolkamer hard gewerkt aan de Celebrity Flora voor Celebrity Cruises. De Celebrity Flora, die ook bestemd is voor de Galapagos Eilanden, wordt in 2019 opgeleverd.

De CEO van Shipyard De Hoop is in zijn nopjes met de nieuwe opdracht. “We zijn enthousiast en trots dat we deze nieuwe opdracht hebben gekregen. Het gaat niet alleen om het bouwen van het beste kleine expeditieschip, maar ook om het opbouwen en onderhouden van een hoogwaardige samenwerking met Royal Caribbean en Silversea”, aldus Patrick Janssens.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Silversea bestelt expeditieschip bij Nederlandse scheepswerf De Hoop

  • 17 oktober 2018 om 22:05
    Permalink

    Neerlands Hoop
    Gelukkig dat Nederland ook eens mag “meespelen” in de bouw van geavanceerde (kleine) cruiseschepen. Door klein te (her) beginnen kunnen wij laten zien, dat behalve de grote scheepswerven, plaats is voor de kleinere gespecialiseerde werven die een goede prijs/kwaliteit weten te bieden. In het verleden werden in ons land ook grote passagiersschepen gebouwd, maar helaas ligt dit alweer ver achter ons. Met de opdracht voor de Nederlandse werf De Hoop is er letterlijk Hoop voor de toekomst dat er meerdere opdrachten mogen volgen !

Reacties zijn gesloten.