Cruisereiziger
Overig cruisenieuws

Hamburg Cruise Days 2019: record aantal cruiseschepen

Van 13 tot 15 september 2019 vindt in Hamburg de zevende editie van de Hamburg Cruise Days plaats, het grootste cruisefestival ter wereld. Een recordaantal van twaalf cruiseschepen doet de Duitse havenstad aan tijdens het evenement dat door meer dan honderdduizend mensen zal worden bezocht.

“De Hamburg Cruise Days en het Blue Port-concept van Michael Batz dragen er in belangrijke mate toe bij dat inwoners en gasten van Hamburg de bijzondere uitstraling en maritieme identiteit van de stad kunnen ervaren en voelen. “aldus Michael Otremba, managing director van Hamburg Tourismus GmbH.

Het belang van de Hamburg Cruise Days voor de industrie komt ook tot uitdrukking in de toenemende betrokkenheid van de rederijen bij het evenement. De zevende Hamburg Cruise Days verwachten bijvoorbeeld een nieuwe recorddeelname in het komende jaar: een totaal van 12 cruiseschepen zullen de Hanzestad in het weekend van de Hamburg Cruise Days aandoen. Dit zijn de AIDAperla, AIDAsol, AIDAvita (alle AIDA Cruises), Amadea (Phoenix Reisen), Costa Mediterranea (Costa Cruises), EUROPA en EUROPA 2 (beide Hapag-Lloyd Cruises), Mein Schiff 4 (TUI Cruises), MSC Preziosa (MSC Cruises), expeditieschip World Explorer (Nicko Cruises) en de twee riviercruiseschepen Frederic Chopin (Nicko Cruises) en Sans Souci (Plantours).

Bijna een jaar voordat het evenement van start gaat, zijn talrijke partners en sponsors bekend: AIDA Cruises is ook 2019 weer een premium partner van het evenement, evenals MSC Cruises en Hapag-Lloyd Cruises. Daarnaast zijn er andere partners, zoals Blohm & Voss, Holsten Brauerei en Holzhafen Hamburg.

Het onbetwiste hoogtepunt van het evenement zal de Grote Hamburg Cruise Days Parade worden. Op de zaterdagavond van het evenement zullen vijf cruiseschepen samen stroomafwaarts varen terwijl ze begeleid worden door talrijke andere schepen. De AIDAperla gaat voorop met de veerboten van HADAG. Daarna volgen EUROPA, MSC Preziosa, Mein Schiff 4 en de World Explorer. Deze parade zal bovendien live worden uitgezonden bij de Noord-Duitse tv zender NDR.

Aan land zullen net als bij de vorige edities de rederijen zich uitgebreid presenteren in thema gebieden tussen cruiseterminal HafenCity en Altona.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)