Holland America Line verhoogt fooien per 1 december 2018

Holland America Line verhoogt per 1 december 2018 de dagelijkse fooien per persoon per dag. Cruisepassagiers in een binnenhut, buitenhut of balkonhut betalen voortaan $14,50 per persoon per dag. Dit is een verhoging van 1 dollar ten opzichte van de laatste verhoging die per 1 mei 2017 werd doorgevoerd. Suitegasten gaan $16,00 per persoon per dag betalen, dit was voorheen $15 per persoon per dag. De nieuwe tarieven zijn van toepassing op de eerste inschepingsdatum van elk schip op of na 1 december 2018. Voor de 2019 Grand World Voyage en de 2019 Grand South America Antarctica Voyage worden nog de oude tarieven gehanteerd.

Wil je meer weten over het aanpassen van de fooien of hoeveel fooien andere cruisemaatschappijen berekenen? Lees dan de blog over Tips & Fooien.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

6 thoughts on “Holland America Line verhoogt fooien per 1 december 2018

 • 9 oktober 2018 om 21:46
  Permalink

  Het zijn niet alleen de fooien die buitenproportioneel verhoogd worden maar ook de cruise prijzen terwijl de service via de salami tactiek structureel verlaagd wordt.
  HAL ” let op uw zaak ! De acceptatie van dit elastische prijsspel heeft grote risico’s

 • 10 oktober 2018 om 15:57
  Permalink

  De HAL moet maar goed doorgaan met die verhogingen. Er zullen steeds meer mensen voor een andere rederij kiezen. De tarieven van de cruises zijn ook al hoger dan bij andere rederijen.

 • 14 oktober 2018 om 08:47
  Permalink

  wat is de betekenis van salami taktiek?

 • 14 oktober 2018 om 13:27
  Permalink

  De fooien zijn niet verplicht je kan weigeren!

 • 14 oktober 2018 om 14:11
  Permalink

  Helemaal met Jan Linssen en de Jong eens. Tevens in alle recente binnenhutten tegenwoordig geen sofabank en zelfs geen 2e stoel meer. Moet je op het bed gaan zitten! Ook eens een binnenhut in aanbieding gehad, later kwam er ook een aanbieding voor een buitenhut, omboeken geen probleem volgens HAL Nederland, vervolgens stak Hal Amerika er een stokje voor. Die aanbiedingen gingen naar de Italiaanse markt.

 • 14 oktober 2018 om 16:28
  Permalink

  HAL is zich steeds meer uit de markt aan het prijzen. Dure drank(paketten) nog hogere fooien terwijl steeds meer cruisemaatschappijen alles inclusief zijn gaan aanbieden. Ben jaren een vaste HAL klant geweest maar een paar jaar geleden steeds meer met Costa gaan varen.

Reacties zijn gesloten.