Hurtigruten bestelt derde nieuwe hybride expeditieschip

De Noorse cruisemaatschappij Hurtigruten heeft donderdag laten weten dat het een derde hybride expeditieschip heeft besteld. Het schip zal hetzelfde design, constructie en geavanceerde technologie hebben als de twee ‘next-generation’ nieuwbouwschepen, MS Roald Amundsen en MS Fridtjof Nansen, die momenteel worden gebouwd op de Kleven scheepswerf.

Het 530-passagiers tellende schip wordt speciaal gebouwd voor de meest extreme omstandigheden ter wereld o.a. met een verstevigde scheepsromp. Eén van de milieuvriendelijke innovaties van het nieuwe schip zijn de grotere batterijpakketten om expeditiecruises nog duurzamer te maken. Het derde schip zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 worden opgeleverd.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​