Virgin Voyages bestelt vierde nieuwbouwschip bij Fincantieri

Virgin Voyages en de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri zijn tot een akkoord gekomen over de bouw van een vierde cruiseschip voor de nieuwe cruisemaatschappij van de Britse zakenman Richard Branson. Het schip, dat ongeveer 700 miljoen euro moet gaan kosten, zal naar verwachting eind 2023 worden opgeleverd. Het wordt een zusterschip van de drie cruiseschepen die reeds eerder zijn besteld bij Fincantieri en in 2020, 2021 en 2022 in de vaart komen. De constructie daarvan is momenteel in volle gang op de scheepwerf Sestri Ponente in Genua.

Het vierde cruiseschip krijgt een brutotonnage van 110.000, wordt 278 meter lang en 38 meter breed. Het gaat plek bieden aan 2.770 passagiers die worden gehuisvest in 1.400 verblijven.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.