Boete Oasis of the Seas niet teruggedraaid

Oasis of the Seas na haar renovatie in Rotterdam

Royal Caribbean International zal toch de flinke boete moeten betalen die de rederij in 2014 opgelegd kreeg van Inspectie SZW. Dit volgens bronnen van de NOS. Gedurende een twee weeks droogdok verblijf van de Oasis of the Seas bij Keppel Verolme in oktober 2014 werd de rederij gecontroleerd.

Volgens de Inspectie zouden vele overtredingen gemaakt zij op gebied van o.a  regelgeving omtrent arbeidstijden en tewerkstelling van buitenlandse werknemers zijn overtreden. 124 voornamelijk Filippijnse en Zuid-Amerikaanse bemanningsleden zouden niet over de vereiste papieren beschikken.

De boete die de rederij opgelegd kreeg, bedroeg €992.000. De Amerikaanse rederij zou van tevoren door de Inspectiedienst zijn gewaarschuwd. Royal Caribbean is van mening dat de (eigen) werknemers die ze hadden ingevlogen, onder het Amerikaanse recht vallen en niet onder de Nederlandse regels.

Als gevolg van de boete, mijden helaas veel rederijen Nederlandse scheepswerven voor dit soort grote projecten. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.