Cruisereiziger
Renovatie

Norwegian Jewel terug in de vaart na uitgebreide renovatie

Het cruiseschip Norwegian Jewel is teruggekeerd in de vaart nadat het in een droogdok van twee weken in Singapore een enorme make-over heeft gekregen. De upgrade is onderdeel van het 400 miljoen dollar kostende renovatieprogramma ‘The Norwegian Edge’ van Norwegian Cruise Line. Onderdeel van de vernieuwingen zijn de herontworpen hutten, opnieuw ingerichte openbare ruimtes en nieuw entertainment waaronder nieuwe shows die voor de eerste keer aan boord worden vertoond.

Hutten

Alle 1.188 hutten hebben tijdens het droogdok een uitgebreide metamorfose ondergaan. Ze zijn nu uitgerust met nieuwe televisies en USB-aansluitingen, maar ook met nieuw tapijt, kunstwerken en meubilair.

Nieuw zijn ook twee Haven Deluxe Owner’s Suites, elk met een oppervlakte van 111 vierkante meter, een balkon van 55 vierkante meter en twee bubbelbaden. Ze bieden plek aan 4 passagiers. In het luxe prive-gedeelte The Haven by Norwegian is ook de binnenplaats onder handen genomen en zijn er meer cabana’s toegevoegd aan het zonnedek. Alle suites en villa’s hebben nieuw tapijt, tegels, gordijnen, kunstwerken en meubels gekregen.

Restaurants, bars en lounges

Bijna alle restaurants, bars en lounges zijn in een nieuw jasje gestoken. Tevens zijn er twee nieuwe locaties bijgekomen, The Pit Stop en Bliss Ultra Lounge, als vervangers voor de Sky High Bar en FYZZ Cabaret Lounge. The Pit Stops is een Amerikaanse bar versierd met vintage kentekenplaten, bewegwijzering van tankstations en andere klassieke auto-elementen uit de jaren 50. Bliss Ultra Lounge biedt ‘s avonds laat entertainment.

Ook het hart van het schip, het Atrium is aangepakt en heeft een volledig nieuwe look gekregen met als middelpunt de op maat ontworpen kroonluchter. De vloer is vervangen, de receptie en excursiedesk zijn gerenoveerd en er zijn zitbanken en een groot televisie-scherm geplaatst.

Entertainment

Op de Norwegian Jewel zullen twee nieuwe shows debuteren, ‘Rock You Tonight’ en speciaal voor dit schip ‘Velvet’. ‘Rock You Tonight’ is mix van liedjes van de beste bands uit de jaren 70, waaronder Queen, Journey en The Who. De Australische musical ‘Velvet’ is een combinatie van discoklassiekers, circusacrobatiek, cabaret en burleske elementen.

Norwegian Jewel maakt op 1 december 2018 voor de eerste keer haar opwachting in Sydney, Australie. Het gaat 8- tot 20-daagse routes varen vanuit Sydney, Hong Kong en Singapore, voordat ze zich voegt bij Norwegian Bliss en Norwegian Joy in Alaska voor het zomerseizoen 2019.

Cruises met de Norwegian Jewel zijn o.a. boekbaar bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!