AIDAnova terug in Eemshaven na eerste testvaart

Vanmorgen vroeg is het nieuwe vlaggenschip van AIDA Cruises, AIDAnova, teruggekeerd in de Eemshaven van haar eerste testvaart op de Noordzee. De nautische en technische testen zijn de afgelopen 6 dagen naar verluidt succesvol uitgevoerd.

Het was de eerste keer dat het eerste schip uit de Helios-klasse volledig op LNG opereerde. Komende vrijdag zou alweer de volgende zeetest van 6 dagen op het programma staan. In de tussentijd wordt aan boord de laatste hand gelegd aan het interieur. Door het uitstellen van de oplevering zullen de eerste passagiers pas op 2 december 2018 in Hamburg inschepen voor de maiden voyage naar de Canarische Eilanden. Doordat de vijf voor-première cruises zijn geannuleerd zal de AIDAnova deze maand Rotterdam niet aandoen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​