Costa Luminosa redt 11 bemanningsleden van brandend schip

Gisteren rond middernacht heeft het cruiseschip Costa Luminosa 11 bemanningsleden van een brandend vrachtschip gered. Het incident gebeurde in de Egeïsche Zee. Het schip van Costa Cruises bevond zich op dat moment ten zuiden van de Peloponnesos op weg naar de haven van Katakolon. Nadat het een verzoek kreeg van de Griekse kustwacht vanuit Piraeus om het schip ‘Kilic 1’ te hulp te schieten verlegde kapitein Pietro Sinisi de koers van de Costa Luminosa op weg naar het schip.

Ondanks moeilijke omstandigheden waaronder de dikke rook vanaf het schip, de harde wind en 2 meter hoge golven kon de reddingsoperatie succesvol worden uitgevoerd. De 11 bemanningsleden werden door een tenderboot vanaf de boeg van het schip geplukt en later aan boord gebracht van een ander vrachtschip dat ook te hulp was geschoten. Alle opvarenden bevinden zich in een goede gezondheid. De Costa Luminosa kon daarna haar weg weer vervolgen naar haar volgende bestemming.

De Costa Luminosa vaart nog tot en met eind 2018 wekelijkse cruises naar Griekenland, Kroatië en Montenegro met vertrek vanuit Venetië en Bari.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Costa Luminosa redt 11 bemanningsleden van brandend schip

  • 26 november 2018 om 11:27
    Permalink

    Klasse van deze kapitein……Costa heeft ook nog kapiteins die wel hun verantwoordelijkheid weten te nemen als dit nodig is.

Reacties zijn gesloten.