MSC Cruises mijdt Amsterdam vanwege toeristenbelasting

Diverse media waaronder het reisvakblad Travmagazine melden dat MSC Cruises in 2019 en 2020 niet meer Amsterdam zullen aandoen. De reden voor dit besluit van de Mediterraanse cruisemaatschappij is de toeristenbelasting van 8 euro per persoon per dag, die de Gemeente Amsterdam vanaf 1 januari van het komende jaar oplegt. MSC Cruises is ‘not amused’ over deze nieuwe heffing, die recent is aangenomen door de gemeenteraad, en wil door het uitwijken naar andere bestemmingen in Nederland waaronder Rotterdam een signaal afgeven aan de politiek in Amsterdam. De cruisepassagiers die naar de hoofdstad willen zullen dit dan alsnog via bus of trein gaan doen. De onvrede komt bovenop de huidige onduidelijkheid over het al dan niet verplaatsen van de Passenger Terminal Amsterdam de komende jaren in verband met een mogelijke brug over het IJ.

In totaal zouden er 15 cruisecalls in 2019 en 2020 worden geannuleerd, waaronder 10 volgend jaar. Het gaat dan om aanlopen van voornamelijk de MSC Preziosa en MSC Poesia.

Klik hier voor een reactie van Erik Schuffel, managing director van MSC Cruises Nederland, aan Travmagazine.

Cruises op de MSC Preziosa zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “MSC Cruises mijdt Amsterdam vanwege toeristenbelasting

  • 22 november 2018 om 10:33
    Permalink

    BADWATER…
    Domme dingen doen en besluiten nemen die haaks staan op een tot nu toe succesvol gehanteerde formule door: A) een cruiseterminal te hebben die qua ligging uiterst gunstig gelegen is ten opzichte van de binnenstad en al zijn toeristische attracties, B) een Cruiseterminal willen verplaatsen naar een plek die de bereikbaarheid verslechtert en nog meer irritatie en frustratie met zich mee brengt, men kan voor grotere cruiseschepen ook een EXTRA terminal elders bouwen zoals Curaçao doet, C) een oeververbinding voorstellen bij het Java eiland waarmee het scheepvaartverkeer benadeeld wordt, D) exorbitant hoge toeristenbelasting invoeren die het voor velen, waaronder rederijen, onaantrekkelijk maakt om Amsterdam aan te doen, en E) wellicht nog meer domme capriolen uithalen waardoor het imago van de stad en het economische gewin alleen maar achteruit gaat. OF is dit een manier om het succesvolle kind met het badwater weg te gooien om de toeristenstroom in te dammen en andere steden zoals Rotterdam juist te laten profiteren van de “domme besluiten” die Amsterdam neemt ? Ga zo door hoofdstad met je onverstandige beleid en anderen zullen er garen bij spinnen, en dan achteraf klagen waarom het toeristisch en economisch niet meer zo florissant gaat als gedacht…! Spijt komt altijd achteraf.

Reacties zijn gesloten.