100 dagen tot de lancering van de MSC Bellissima

Over exact 100 dagen wordt het volgende nieuwe cruiseschip van MSC Cruises, MSC Bellissima, gelanceerd. Het toekomstige vlaggenschip van de Mediterraanse cruiserederij zal in Southampton worden gedoopt op 2 maart 2019. Met een maximumcapaciteit van 5.686 passagiers en een brutotonnage van 171.598 wordt de MSC Bellissima het grootste schip ooit dat haar naamceremonie krijgt in de Engelse havenstad. Het is het tweede schip in de innovatieve Meraviglia-klasse en de vierde in de nieuwe generatie schepen van MSC Cruises die in 18 maanden in de vaart komt. MSC Bellissimia zal tijdens haar inaugurele seizoen 8-daagse cruises varen in de regio voordat het vertrekt naar de Emiraten voor het winterseizoen 2019/2020.

Een overzicht van enkele hoogtepunten aan boord:

Nieuwe digitale cruise assistent – Zoe

Passagiers aan boord van de MSC Bellissima zullen als eerste kennis maken met ‘s werelds eerste digitale cruise-assistent. Zoe is een spraakgestuurd Artificial Intelligence-apparaat dat in elke hut is gemonteerd en speciaal is ontworpen om de meest gestelde vragen in de hut te beantwoorden. Ze is beschikbaar in 7 talen. Het moet het leven aan boord van gasten verbeteren en verrijken.

Nieuw tapas-restaurant van Ramon Freixa

De Spaanse sterrenchef Ramon Freixa opent op de promenade op dek 6 van de MSC Bellissima een nieuw tapas-restaurant genaamd HOLA! Tapas Bar. Gasten kunnen er zich helemaal onderdompelen in de Mediterraanse levensstijl met heerlijke tapas-gerechtjes in de gezellige sfeer van een bar. Het nieuwe concept van Freixa is een van de 12 verschillende eetgelegenheden aan boord, waaronder ook het nieuwe Franse specialiteitenrestaurant L’Atelier Bistrot en patissier Jean-Philippe Maury’s Chocolaterie en Chocolate Bar. Voor een drankje kan er gekozen worden uit 20 bars.

Twee nieuwe Cirque du Soleil at Sea shows

MSC Bellissima wordt het tweede MSC Cruises schip waarop de Cirque du Soleil at Sea te zien zullen zijn. Er worden twee nieuwe shows vertoond die exclusief zijn geproduceerd voor MSC. De nieuwe producties worden volgende maand onthuld. Voor de toekomstige MSC Grandiosa en MSC Virtuosa, die respectievelijk in november 2019 en 2020 worden gelanceerd, zullen nog eens vier nieuwe Cirque du Soleil shows worden gecreeerd.

Non-stop entertainment

De MSC Bellissima biedt interactief entertainment voor gasten van alle leeftijden waaronder een nieuw Grand Canyon thema voor het waterpark met drie glijbanen, een bowlingbaan, een F1-simulator en een XD filmzaal. Daarnaast zullen er in het theater (voor 985 passagiers) elke avond nieuwe shows in West-End stijl worden opgevoerd.

MSC Bellissima heeft een Mediterraanse promenade met een 80 meter lang LED-scherm als dak dat dient als de sociale hub van het schip en een winkelgalerij met meer dan 200 merken. Voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning biedt de authentieke Balinese MSC Aurea Spa uitkomst met o.a. 79 verschillende lichaams- en gezichtsbehandelingen.

Nieuw kinderprogramma met thema magie

Op de MSC Bellissima worden de activiteiten en faciliteiten voor kinderen in samenwerking met LEGO en Chicco verder verbeterd en uitgebreid. Er komt o.a. een speeltuin van 700 vierkante meter met een nieuw ‘School of Magic’-programma en een wekelijkse Magic Talent Show.

Naast de talrijke (nieuwe) faciliteiten voor de passagiers zal de MSC Bellissima ook worden uitgerust met een groot aantal milievriendelijke voorzieningen en innovatieve technologie om haar ecologische voetafdruk te verkleinen. Net als haar zusterschip MSC Meraviglia zal ze o.a. beschikken over een uitlaatgasreinigingssysteem voor schonere emissies, een geavanceerd systeem voor de behandeling van afvalwater, slimme verwarmings-, ventilatie- en airconditioneringssystemen om warmte terug te winnen uit de machinekamers en LED-verlichting en slimme apparaten om energie te besparen.

Wil je ook cruisen op de MSC Bellissima? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!