Video: Nieuw Statendam officieel overhandigd aan Holland America Line

Donderdagochtend heeft op de scheepswerf van Fincantieri in Marghera de overdracht plaatsgevonden van het nieuwe cruiseschip van Holland America Line, Nieuw Statendam. De feestelijke ceremonie vond plaats in het imposante World Stage theater van het zusterschip van de Koningsdam. Voor een publiek van genodigden werden door diverse sprekers waaronder Stein Kruse, CEO van Holland America Line Group, Arnold Donald, president en CEO van Carnival Corporation, Orlando Ashford, president van Holland America Line en kapitein Sybe de Boer dankwoorden uitgesproken zowel aan het nieuwbouwteam van de rederij, de Italiaanse scheepsbouwer als de bemanning.

Onder het toeziend oog van Micky Arison, voorzitter van moedermaatschappij Carnival Corporation en de Italiaanse staatssecretaris van Infrastructuur en Transport Edoardo Rixi vond tevens de traditionele vlaggenceremonie plaats. De vlaggen van Italië en Fincantieri werden vervangen door de vlaggen van Nederland en Holland America Line, begeleidt door de volksliederen. Aansluitend ontving kapitein De Boer het eerste water van de eerdere tewaterlating in een kristallen fles. Het evenement werd afgesloten met een show. Vrijdagochtend zal de Nieuw Statendam voor de eerste keer onder de Nederlandse vlag naar Venetië varen.

De overhandigingsceremonie, die rechtstreeks op YouTube werd uitgezonden, kan via onderstaande (lange) video in zijn geheel worden teruggekeken.

Cruises op de Nieuw Statendam zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!