Costa Venezia wordt gedoopt in Triëst

De doop van de Costa Venezia zal op 1 maart 2019 in het Italiaanse Triëst plaatsvinden.  Het schip wordt momenteel gebouwd in het nabijgelegen Monfalcone bij Fincantieri.  Het is het eerste schip van de Italiaanse cruisemaatschappij dat speciaal gebouwd wordt voor de Chinese markt. De doopceremonie zal voor de inwoners van de stad mee te volgen zijn op het grote plein Piazza dell’Unità d’Italia nabij de cruiseterminal. Vele gasten uit China, Korea en Japan zullen te gast zijn.

De Costa Venezia (135.500 brutoton) zal de passie van de Venetiaanse en Italiaanse cultuur tot leven brengen door middel van iconen als het Carnaval van Venetië en de beroemde gondels van de stad. De gasten kunnen daarnaast ook genieten van Italiaanse diners, luxe Italiaanse winkels en Italiaans entertainment. Dat alles zal plaatsvinden in het comfort van thuis, zoals Chinese restaurants en karaoke-bars in Chinese stijl.

De eerste cruise met passagiers is van 3-8 maart een korte cruise van Triest naar Bari, Corfu, Dubrovnik en Zadar. Op vrijdag 8 maart, een week na de doop, zal de Costa Venezia vertrekken vanuit Triëst voor een 53-daagse reis naar China, in de voetsporen van Marco Polo. Via de Middellandse Zee, het Midden-Oosten en Zuidoost- en Oost-Azië komt het op 18 mei 2019 aan in haar eindhaven Shanghai. Vervolgens zal het door heel Azië cruises gaan maken. De Costa Venezia wordt het grootste cruiseschip van Costa in China. In 2020 volgt een nieuw zusterschip, waarvan eerder dit jaar het eerste stuk staal werd gesneden bij Fincantieri.

Wil je ook mee op de eerste reis van de Costa Venezia? Cruises zijn nog boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)