Cruisereiziger
Bestemmingen

Napels nieuwe Italiaanse KLM-bestemming

In het voorjaar van 2019 breidt KLM haar netwerk uit met de havenstad Napels. Dit is KLM’s tiende bestemming in Italië en wordt alleen in de zomermaanden aangevlogen. Op 21 april 2019 vertrekt de eerste KLM-ochtendvlucht naar Napels. KLM zet hiervoor een Boeing 737-700/800 in. In de maanden juli en augustus vliegt KLM dagelijks naar deze bestemming en tijdens de rest van het seizoen is dat alleen in de weekenden. Omdat de KLM in de ochtend vliegt om 08:50 uur (2,5 uur vliegen) is dit een perfect tijdstip om daarna op tijd in te schepen op je cruiseschip in Napels.

Napels is, na Rome en Milaan, de derde stad van Italië en heeft de vierde grootste Italiaanse economie. De stad heeft een van de grootste en drukste havens van de Middellandse Zee. Wereldwijd staat Napels hoog aangeschreven als toeristische bestemming en dit alles maakt Napels een waardevolle toevoeging aan ons KLM-netwerk. – Pieter Elbers – President-directeur KLM

De historische havenstad Napels ligt aan de westkust van Zuid-Italië. Veel cruiseschepen weten de stad te vinden als bestemming, maar ook als inschepingshaven. De stad telt zo’n één miljoen inwoners en wordt ook wel ‘de Hoofdstad van het Zuiden’ genoemd. Napels werd gesticht door de oude Grieken en is een van de meest cultuurrijke steden van Europa. Zo staat de karakteristieke binnenstad van Napels sinds 1995 aangemerkt als Wereldcultuurerfgoed door UNESCO. Daarnaast is de stad bekend om zijn wereldberoemde Napolitaanse keuken.

Vliegtickets naar Napels zijn beschikbaar vanaf €129 euro (klik hier verder voor meer info of boeken bij KLM).

Welke rederijen vertrekken vanuit Napels?

Rederij MSC Cruises biedt regelmatig de mogelijkheid om in Napels in te schepen. Het grote voordeel is dat het er veel minder druk is dan bijvoorbeeld in Genua. Je kunt vooraf van een paar dagen Napels of verderop van de Italiaanse kust en Capri genieten.

Wil je inschepen in Napels? Zoek een cruise bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger