Napels – Pompeii

Terug naar BestemmingenItalië

Aanlegplaats

Cruiseschepen leggen aan bij de cruiseterminal van Napels. Deze ligt vrijwel in het grote stadscentrum van Napels.

Afstand naar stad

Het centrum ligt op loopafstand van de cruiseterminal. Handig! Je kunt in Nederland ook alvast je super handige entreetickets kopen voor de hop-on-hop-off bus.

Pompeii

Pompeii is te bereiken met:

 • de shuttlebus van Sightseeing Napoli (ze verzorgen ook de hop-on-hop-off bus). De shuttle kost ca.€15 per persoon. De bus vertrekt elke drie kwartier vanaf 09.00 tot 11.30 vanaf het plein voor de cruiseterminal.
 • de trein Circumvesuviana in 35 minuten (ca. 25 km). Je kan met de tram naar het Central Station of lopend. Het is ongeveer een vijfentwintig minuten lopen naar het station van Napels, Central Station op het Piazza Garibaldi (klik hier voor de juiste looproute). Met de tram: Je loopt vanaf de terminal naar de weg en daar is de tramhalte. Neem lijn 1.  Links, bij de kiosk koop je een kaartje à €1. De 5de halte stap je uit, de 1ste na de bocht (Corso Garibaldi) en tegenover de halte is het Central Station naar Pompei. Daarna ga je met de trein vanaf Central Station naar station Pompei Scavi, ook wel station Villa dei Misteri. De treinen stoppen erg veel, let dus goed op waar je moet uitstappen. Een retourtje kost ca. 5 euro.

Vesuvius

Naar de Vesuvius gaat vanuit de stad Napels een bus, die er anderhalf uur over doet. Een ander manier is om ook weer de trein Circumvesuviana te nemen en uit te stappen op station Ercolano Scavi, van waar een bus gaat (20 euro per persoon) naar de krater. Je kunt ook vooraf (zie hieronder) een Napels City Pass kopen waar ook een shuttle bij inbegrepen is.

Bezienswaardigheden/excursies

Napels is op het eerste gezicht een chaotische ongeordende stad. Napels biedt echter ook een prachtige kust met villa’s. De stad zelf heeft veel (Nationale) musea. In de winkelstraten voel je het Napolese gevoel overal terugkomen. Bezoek ook eens het kleine winkeltje met mini-tafereeltjes (kribbes) van San Gregorino Armeno an de Via S .Gregorio Armeno. Kenmerkend zijn de straten die zijn gewijd aan verschillende branches: antiek, boeken, muziek etc. De stad is niet minder crimineel dan andere Italiaanse steden, maar wees toch voorzichtig met het dragen van opvallende juwelen.

Wil je fietsen in Napels? Vooraf kan je in Nederland al een fietstour boeken. De gids neemt je in 4 uur mee langs de highlights van de stad en je krijgt een Italiaanse snack.

De opgegraven stad Pompeii ligt aan de voet van de vulkaan de Vesuvius. Toen de vulkaan uitbarstte in de 1e eeuw na Chr. was de stad in volle bloei. Pas 800 jaar later werden de eerste opgravingen gedaan. Het gebied wat je mag bezoeken, is erg groot. Reken voor een bezoek zeker 4 tot 5 uur. Trek ook vooral gemakkelijke schoenen aan vanwege de vele keien op de straten. Je krijgt tijdens het bezoek een beeld van hoe de mensen leefden in hun huizen, hoe zij werkten en ontspanden.

Vanuit Napels kan je ook het mondaine eiland Capri bezoeken. Op het eiland, dat alleen te bereiken is per boot (ferry) vind je de blauwe grotten (Grotta Azzurra), de Marina Piccola, de Belevedere van Tragara en de uitstekende rotsen van de kustlijn. Ook zijn er ruïnes van Romeinse villa’s te vinden.  Wil je met de ferry er naar toe, let dan goed op de vaarschema’s. Eventueel is het gemakkelijker om een excursie te boeken.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

Webcam Golf van Napels

Cruises met bestemming Napels zijn boekbaar bij onder andere:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkel StipTUITravel Store

Het laatste cruisenieuws over Napels

7 thoughts on “Napels – Pompeii

 • 16 september 2012 om 16:58
  Permalink

  Het valt niet mee om een taxi te vinden die je naar het station wil brengen, ze willen allemaal naar Pompeii rijden of een hele dag tour.
  In Pompeii zelf hebben we een Nederlandse gids geregeld, vooraf via internet opgezocht en besproken.
  2 uur een super rondleiding gehad door Jeanette die kon vertellen alsof ze er zelf bij is geweest.

  Beantwoorden
  • 16 januari 2014 om 10:54
   Permalink

   hoe ver is het vanaf het station Pompeii naar de ruines? Is het op loopafstand?

   Beantwoorden
   • 16 januari 2014 om 20:36
    Permalink

    Hallo Jan,

    Het station ligt praktisch naast de ingang van de ruines, zeg 100 meter.
    Veel plezier,

    Groet Miriam

    Beantwoorden
  • 19 maart 2014 om 11:29
   Permalink

   Hallo Jaco,

   heb je toevallig nog het e-mailadres van deze gids ?

   Groetjes Annette.

   Beantwoorden
 • 8 november 2016 om 19:18
  Permalink

  Wat erg leuk is zijn de SECRET TUNNELS van Napels, de ingang ligt net achter het plein vlakbij het schip 15 min. lopen. Toegang 10,- euro (2016). Dit is een stuk goedkoper dan via de rederij. Je gaat met een gids de tunnels in, ze spreken Engels tijdens tour indien je dit wenst.
  Je komt er weer uit bij het Fort wat in de zee ligt, z’n 25 minuten lopen schip.

  Het is wel op vaste tijden, eerste begint om 10 uur. (2016).

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *