Cruisereiziger

Sorrento (Capri)

Terug naar BestemmingenItalië

Aanlegplaats

In Sorrento moeten cruiseschepen verplicht tenderen in de baai voor Sorrento. De stad wordt in het algemeen aangedaan door de kleinere cruiseschepen. Grote cruiseschepen wijken veelal uit naar het nabijgelegen Napels.  Met tenderboten worden passagiers naar de haven gebracht van Sorrento. Meestal zo’n 10 minuten varen.

Afstand naar stad

Sorrento

De stad Sorrento biedt shuttlebussen aan die cruisepassagiers naar het centrale plein van Sorrento brengen. Het is ook mogelijk om lopend naar het stadje te gaan of gebruik te maken van een lift (1,00 euro per persoon). De wandelroute en lift liggen richting de betaalde stranden. Vervolgens begint het wandelpad omhoog de rotsen op,waarbij je in ongeveer 10 minuten boven bent.

De lift bevindt zich bij het begin van dat wandelpad.

capriCapri

Veel cruisepassagiers gaan vanuit Sorrento naar Capri. Bij aankomst van de tenderboot kunnen tickets gekocht worden zodra je de haven verlaat bij de ferry ticketverkooppunten. Een ticket kost gemiddeld 15 euro (enkeltje). Afhankelijk van het tijdstip kan deze goedkoper of duurder uitvallen. Op je ticket staat precies vermeld hoe laat de fast ferry vertrekt. De tocht duurt ongeveer 30 minuten.  De ferry’s gaan vrij onregelmatig, afhankelijk van de te verwachten drukte.

Bezienswaardigheden/excursies

Sorrento heeft een overzichtelijk centrum met een aantal gezellige toeristische straatjes. De streek staat bekend om de Limoncello en veel toeristenwinkels verkopen allerlei gerelateerde producten.  Een treintje rijdt toeristen rond.

Niet te missen op Capri is een bezoek aan het centrum van Anacapri met de vele  luxe winkels, hotels en de Tuinen van Augustinus (1 euro per persoon entree). Kleine lokale bussen en taxi’s rijden van de ferry haven naar het centrum van Anacapri. Het is ook mogelijk om zelf naar boven te lopen (half uur) op goede paden tussen de tuinen en huizen door.

Kijk welke cruiseschepen naar Sorrento gaan:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

 

Lees wat Cruisereiziger heeft beleefd op Capri in het fotoverslag van de cruise op de Nautica.

Heb je vragen over deze bestemming? Laat je reactie hieronder achter of mail naar info@cruisereiziger.nl