Cruise & Maritime Voyages verplaatst cruiseschepen van Amsterdam naar Rotterdam

De Britse rederij Cruise & Maritime Voyages zal vanaf 2019 een groot aantal van haar cruiseschepen die Amsterdam bezoekt, verplaatsen naar Rotterdam. Het gaat daarbij niet om de in- en ontschepingscruises. Cruise & Maritime Voyages heeft dit gedaan nadat de gemeente Amsterdam besloten had om met ingang van 1 januari 2019 per cruisepassagier een extra €8 te heffen. Omdat routes en prijzen lang van te voren vast liggen kan en wil Cruise & Maritime Voyages de cruiseprijs niet meer verhogen richting de passagier.

De rederij heeft nu een samenwerking met Cruise Port Rotterdam afgesloten om in totaal 37 aanlopen te verplaatsen. Het gaat om 30 aanlopen van de Columbus en 7 van de Magellan. Daarbij gaat het om zo’n 50.000 passagiers.

Commercieel directeur van Cruise & Maritime Voyages Chris Coates: “We hebben altijd een hele fijne samenwerking gehad met de Amsterdamse haven en het was heel erg teleurstellend dat we dit besluit moesten nemen naar aanleiding van de nieuwe heffing.”  Hij vervolgt: “Met Cruise Port Rotterdam hebben we nu een drie jaar lopend contract afgesloten. We zijn uiteraard erg blij met de ondersteuning en samenwerking. We kijken er naar uit om om voor langere tijd duizenden passagiers naar deze aantrekkelijke en dynamische stad te brengen.”

Eerder dit jaar besloot ook MSC Cruises om haar schepen naar Rotterdam te verplaatsen.

Cruises op de Magellan en Columbus zijn boekbaar bij:

Helaas vaart deze rederij niet meer door een failissement.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Cruise & Maritime Voyages verplaatst cruiseschepen van Amsterdam naar Rotterdam

  • 21 december 2018 om 13:39
    Permalink

    Ruiten…
    Amsterdam slaat zijn eigen ruiten stuk door een oerdomme maatregel in te voeren en rederijen “noodgedwongen” te laten kiezen voor andere Nederlandse havens. Of met Amsterdam ook IJmuiden wordt bedoeld is nog maar de vraag, want die wordt ook weleens met Amsterdam aangeduid en mogelijk Antwerpen spinnen er garen bij en zal de “vlucht” van Cruiserederijen zeker toejuichen. Vooral Rotterdam, altijd al nummer 2 in Nederland, is er beslist niet rouwig om – de (cruise) scheep spotters in het bijzonder – met al die extra cruise schepen en zal zeker zijn uiterste best doen om te laten zien wat de stad te bieden heeft ! Mogelijk komt de aanleg van een tweede terminal daardoor snel in zicht. Spreiding van toerisme en de binnenstadsbewoners in Amsterdam krijgen eindelijk weer eens de ruimte terug die nu door (te) veel toeristen is ingenomen, of toch niet ?…
    Welke absurde maatregelen gaat men in Mokum nog meer nemen…? !

Reacties zijn gesloten.