Kerstwonder: Empress of the Seas redt vissers na 3 weken op zee

De bemanning van het cruiseschip Empress of the Seas van Royal Caribbean International heeft vrijdag op de Caribische Zee twee Costa Ricaanse vissers van hun op drift geraakte bootje gered. Het tweetal dobberde al bijna drie weken stuurloos rond op open zee. Op 1 december waren ze met hun vaartuig vanuit Puerto Limon vertrokken om te gaan vissen. Tijdens hun slaap dreef de boot af, waarna ze al snel zonder brandstof kwamen te zitten. Tussen Jamaica en Cuba werden ze gespot door bemanningsleden van de Empress of the Seas, die hun koers hadden gewijzigd vanwege een storm.

De vissers werden na een lange reddingsoperatie, vanwege de hoge golven, onder applaus van de passagiers aan boord van de Empress of the Seas gebracht. Een van hen moest worden gedragen vanwege ondervoeding en uitdroging. Ze hadden slechts voor 7 dagen proviand meegenomen. Het medische team nam de twee onder hun hoede, totdat ze in Ocho Rios in Jamaica naar een ziekenhuis konden. Met beide personen gaat het inmiddels weer beter. De bemanning van het cruiseschip heeft geld ingezameld voor het tweetal. Een bemanningslid noemde de bijzondere redding een ‘kerstwonder’.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!