Cruisereiziger
ExpeditiecruisenNieuwe cruiseschepenPersoonlijke blogPlastic afname

Nieuwe kleine luxe schepen in 2019: expeditieschepen in de meerderheid

En wederom een topjaar, dat wordt 2019 voor vele rederijen. Waren er in 2018 15 nieuwe cruiseschepen in de vaart gekomen, in 2019 maar liefst 21 cruiseschepen! Hiervan zijn 9 grote familieschepen en 12 die zich richten op minder reizigers en vaak meer luxe. Lees meer over de familieschepen hier.

Luxe kleine schepen

In 2019 verwachten we 12 kleinere cruiseschepen, zeer verschillend van aard, bijvoorbeeld heel luxe of meer geschikt voor expeditiecruises.  Veel rederijen zetten in op nieuwe milieuvriendelijke expeditieschepen.

1. Viking Jupiter – Viking Ocean Cruises

De Viking Jupiter is alweer het zesde identieke zeecruiseschip (48.000 ton, 930 passagiers) van Viking Ocean Cruises. Net als bij haar riviercruiseschepen richt Viking Ocean Cruises zich op het luxe segment in de markt met een all-inclusive concept. In de prijs van de cruise zijn o.a. de excursies, gebruik van Wi-Fi en wijn en bier bij lunch en diner inbegrepen. In het oog springen verder de verandah-suites die 20% groter zijn dan gemiddeld. Bovendien zijn er meer overnachtingen in havens. De inrichting is Scandinavisch.

Bestemmingen Viking Jupiter

De Viking Jupiter start vanaf februari met haar cruises. Het cruiseschip vaart vrijwel altijd 15-daagse cruises en gaat van Zuid naar Noord-Europa en uiteindelijk vanuit Bergen (Noorwegen) en Londen varen. Cruises op de Viking Jupiter zijn beschikbaar vanaf $2299 voor 8 dagen / €4699 (15 dagen)

Meer informatie

2 & 3. HANSEATIC nature & HANSEATIC inspiration – Hapag Lloyd Cruises

HANSEATIC nature ******  en HANSEATIC inspiration zijn twee ultraluxe expeditiecruiseschepen die in april & oktober 2019 in de vaart komen.

Hoogtepunten aan boord van elk expeditieschip zijn onder andere het HanseAtrium en de Ocean Academy waar gasten zich kunnen verdiepen in de flora en fauna tijdens hun expeditiecruise door middel van lezingen en zelfstudie. Het specialiteitenrestaurant aan boord serveert onder andere Peruviaanse en Japanse gerechten.

De zeer luxe expeditieschepen bieden 120 hutten en suites die in grootte variëren van 21 m2 tot en met 71 m2. Alle zes categorieën onderkomens hebben een balkon of een Frans balkon.

De HANSATIC nature heeft Duits als voertaal aan boord. De HANSEATIC inspiration heeft Engels en Duits als voertaal.

Bestemmingen HANSEATIC nature & HANSEATIC inspiration

HANSEATIC nature biedt in haar eerste seizoen 22 cruises aan in Europa, naar Noord-Europa, het Arctisch en Antarctisch gebied. Ze variëren in lengte van 4 tot 23 dagen.

Meer informatie over de HANSEATIC nature

HANSEATIC inspiration vaart na haar oplevering richting Zuid-Amerika om van daar uit Antarctische cruises te maken.

Meer informatie over de HANSEATIC inspiration

4. World Explorer – Mystic Cruises

De World Explorer komt vanaf maart in de vaart als luxe all-suite expeditieschip. Elke hut heeft een open verbinding met de zee, in de vorm van een Frans balkon of balkon. Aan boord zijn onder andere een indrukwekkende Observation Lounge met glazen dak en een bibliotheek. Uiteraard is er een speciale ruimte waar lezingen worden gehouden. In- en ontspannen kan in het zwembad, de kleine fitnesszaal, sauna en een spa.  Tot de buitenactiviteiten behoren kayakken, camperen en stand-up paddle boarden.

Bestemmingen van de World Explorer

De World Explorer vaart naar onder andere Spitsbergen, Groenland, IJsland, Arctisch Canada, Antarctica en South Georgia. In september is het schip bovendien tijdens de Hamburg Cruise Days.

Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise

 

5. Hondius – Oceanwide Expeditions

Hondius is speciaal ontworpen voor Oceanwide Expeditions voor reizen in het Noordpool gebied en Antarctica met een ijsklasse Polar klasse 6. Verder zijn er snelle zodiac inschepingen mogelijk door twee inschepingsplekken en een overdekt platform voor outdooractiviteiten zoals kajakken. Aan boord is een dek met een observatie lounge en een separate zaal zodat tegelijkertijd lezingen kunnen worden gehouden, al dan niet meertalig.

Passagiers kunnen verschillende categorieën hutten boeken van twee tot en met vierpersoons, variërend van een suite van 33m2, 6 suites/hutten met een balkon, 8 met een Frans balkon, 19 buitenhutten, 14 tweepersoonshutten met een venster, 31 tweepersoonshutten met een patrijspoort, 2 driepersoonshutten met een patrijspoort en 4 hutten voor vier personen (ook met een patrijspoort).

Bestemmingen van de Hondius

De maiden voyage van de Hondius begint in het Nederlandse Vlissingen op 3 juni 2019. De Hondius vertrekt via Schotland naar Spitsbergen voor een Walvissafari. De 11-daagse cruise is al beschikbaar vanaf €2000. In haar eerste seizoen vaart de Hondius voornamelijk in het Arctisch gebied en Groenland

Waterproof Cruises & Expeditions

6. & 7. Le Bougainville & Le Dumont-d’Urville – Ponant

Le Bougainville (zomer) en Le Dumont-D’Urville (zomer) zijn de middelste twee van zes ultraluxe expeditieschepen van de Franse rederij. De ‘Ponant Explorers’ krijgen een capaciteit van 184 passagiers. Er zullen 110 bemanningsleden aan boord zijn.  Ze worden gebouwd op de Vard scheepswerf van Fincantieri in Noorwegen. De schepen, die een Ice Class 1c certificaat krijgen, voldoen aan de internationale CLEANSHIP label met diverse milieuvriendelijke onderdelen, waaronder een dynamische positioneringssysteem waarmee kan worden voorkomen dat bij het van anker gaan er schade ontstaat aan de zeebodem, elektronische aandrijving, 3D sonar, dieselmotoren die draaien op minder vervuilende dieselolie voor de scheepvaart, aan boord afvalwater en rioolwaterzuiveringsinstallaties en energiezuinige lampen.

Bestemmingen Le Bougainville & Le Dumont-D’Urville

Le Bougainville begint vanaf half april 2019 een seizoen gaan doorbrengen in de Middellandse Zee. Cruises zijn beschikbaar vanaf €3490 (8 dagen).

Le Dumont-D’Urville vaart vanaf augustus 2019 voornamelijk in Noord- en West-Europa. Daarna zal ze repositioneren naar Zuid-Amerika. Cruises zijn beschikbaar vanaf €2670 euro.

Meer informatie over Le Bougainville Meer informatie over Le Dumont-D'Urville

8. Flying Clipper – Star Clippers

Flying Clipper**** (8.770 ton, 300 passagiers) is het nieuwe zeilschip dat momenteel in Split wordt gebouwd. Dit vierde schip is de eerste nieuwbouw sinds de Royal Clipper die is opgeleverd in juli 2000. De Flying Clipper wordt het grootste schip voor Star Clippers met plek voor 300 passagiers.

Het nieuwe schip krijgt drie zwembaden waarvan er eentje een doorkijkje in de bodem gaat krijgen, die in het restaurant te zien zal zijn. Er komt een waterplatform dat gebruikt kan worden als het schip voor anker gaat. Uiteraard komt er een groot aantal keuzemogelijkheden aan hutten (150 stuks), inclusief 34 suites met balkon en 4 ownersuites. Het restaurant biedt een open zitting. Op het schip komen de geliefde plekken van de andere schepen terug, zoals de intieme bibliotheek, het boegspriet-net en de Tropical Bar waar het avondentertainment plaatsvindt. Net als de andere schepen zijn er wel motoren aanwezig, maar wordt er zoveel mogelijk gezeild.

Bestemmingen van de Flying Clipper

Momenteel zijn de routes van de Flying Clipper nog niet bekend.

Meer informatie

9. Celebrity Flora

De Celebrity Flora wordt een van de meest milieuvriendelijke schepen in haar soort, onder andere door gebruik making van de nieuwste technologieën, 15% minder brandstof verbruik,  en de mogelijkheid om uit zeewater én airconditioning condensatie vers water te maken. In elke suite is er een tappunt voor drinkwater zodat plastic flessen overbodig worden. Uniek is bovendien dat het expeditieschip in Nederland gebouwd wordt, bij scheepswerf De Hoop in Tolkamer.

De Celebrity Flora biedt alleen maar suites aan aan haar gasten, waaronder 2 penthouse suites. Alle suites hebben een personal suite attendant, er zijn nieuwe dinermogelijkheden en een openlucht planetarium. Het schip bevat mooie lichte ruimtes en lounges. Gasten kunnen aan boord ontspannen in de Sunset Lounge,  rust vinden in The Vista, de openluchtlocatie met cocoon-style loungestoelen en privé cabanas waar 360 graden uitzicht wordt aangeboden, of plaatsnemen in Observatory voorzien van glas van vloer tot plafond waar de uitzichten net zo adembenemend zijn.

Bestemmingen van de Celebrity Flora

De Celebrity Flora zal als expeditieschip vanaf 26 mei 2019 het hele jaar door vanuit Baltra op de Galapagos Eilanden varen. De verkoop voor de eerste 8-daagse cruises met diverse routes is reeds gestart.

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb

10. & 11. Roald Amundsen & Fridtjof Nansen – Hurtigruten

Roald Amundsen (21.000 ton, 530 passagiers) is vernoemd naar een Noorse Noordpool-pionier. Bijzonder is dat de Roald Amundsen het groenste cruiseschip ooit wordt. In juli 2018 zou het schip verwacht worden, maar heeft helaas vertraging opgelopen. De beoogde oplevering is nu in de zomer van 2019.

Het is het eerste cruiseschip ter wereld dat wordt aangedreven door hybride accu technologie. De hybride motoren zullen het brandstofverbruik aanzienlijk verminderen en ervoor zorgen dat het een periode volledig emissievrij kan varen.

De Fridtjof Nansen zal in de vloot komen ná de Roald Amundsen. Een exacte verwachting is niet afgegeven. Op z’n vroegst aan het einde van het jaar 2019, maar naar alle waarschijnlijkheid toch later.

De nieuwe expeditieschepen (265 hutten bevatten voor 530 passagiers) zijn ontworpen door Rolls Royce.

Bestemmingen van de Roald Amundsen

De Roald Amundsen vaart langs de kust van Zuid-Amerika en naar Antarctica. Cruises op het expeditieschip zijn beschikbaar vanaf €3368 (16 dagen).

Waterproof Cruises & Expeditions Norske

12. Spirit of Discovery – Saga Cruises

De Spirit of Discovery (55.900 ton) krijgt het interieur van een boutique hotel. Het schip biedt plek aan 999 passagiers in 540 hutten, waarvan liefst 100 voor solo reizigers. Het 234 meter lange en 30,8 meter brede schip  zal naast het hoofdrestaurant o.a. over twee specialiteitenrestaurants, diverse bars, een binnen- en buitenzwembad, een spa, een bibliotheek en een Britannia Lounge beschikken. Alle hutten zijn uitgerust met een balkon. De rederij Saga Cruises richt zicht voornamelijk op Britse passagiers en is in Nederland alleen rechtstreeks boekbaar bij de rederij in Groot-Brittannië.

Meer informatie

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)