Na 2 jaar weer een cruiseschip in Suriname

Voor de eerste keer in 2 jaar tijd verwelkomde Suriname afgelopen zaterdag weer een cruiseschip. Het ultra luxe expeditieschip Le Champlain van de Franse cruisemaatschappij Ponant, met aan boord 184 passagiers, deed de hoofdstad Paramaribo aan tijdens een 10-daagse ‘Sailing the Orinoco’ cruise van Cayenne (Frans-Guyana) naar Fort-de-France in Martinique.

Het tweede nieuwe ‘Explorer’ cruiseschip, dat dit jaar in de vaart kwam, heeft ook nog bestemmingen in Venezuela, Saint Vincent en de Grenadines en Barbados op het programma. Volgend jaar maart staat er ook een bezoek gepland van Le Champlain in Suriname. Naar verwachting zal in november 2020 het cruiseschip Amadea van het Duitse Phoenix Reisen Paramaribo aandoen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.