MSC Magnifica vertrokken voor eerste wereldcruise MSC Cruises

Afgelopen weekend is het cruiseschip MSC Magnifica vertrokken voor de eerste wereldcruise van MSC Cruises. De MSC World Cruise vertrok zaterdag vanuit Genua en zal 119 dagen later, op 3 mei 2019, weer terugkeren in de Italiaanse havenstad. Tijdens de reis worden in totaal 49 bestemmingen in 32 landen op 6 continenten aangedaan. De route is verdeeld in drie segmenten. In het eerste deel zal de Atlantische Oceaan worden overgestoken naar het Caribisch gebied. Vervolgens wordt er koers gezet door het Panamakanaal voor het verkennen van Midden-Amerika op weg naar San Francisco.

Tijdens het tweede deel van de reis zullen de passagiers Hawaii, Tahiti, Bora Bora en Fiji bezoeken, waarna Nieuw-Zeeland en Australië op het programma staan. In het laatste deel vaart de MSC Magnifica door de Indische Oceaan naar Singapore, Maleisie, Thailand en Sri Lanka. Daarna verblijft het twee dagen op de Malediven. Verder zijn er stops in Oman, de Verenigde Arabische Emiraten en Jordanië, alvorens via het Suezkanaal terug te keren naar de Middellandse Zee. Met een gemiddelde aanlegtijd van 13 uur per haven hebben reizigers voldoende tijd om iedere bestemming optimaal te leren kennen.

Had jij hier graag bij geweest? Niet getreurd, want begin volgend jaar staat de tweede wereldcruise van de MSC Magnifica gepland, waarbij in 3 maanden 44 bestemmingen op 5 continenten worden aangedaan. Inscheping is mogelijk in Civitavechhia (Rome), Genua, Marseille en Barcelona op 4, 5 , 6 en 7 januari 2020. Deze wereldcruise is boekbaar bij:

CruisereizenCruisewinkelStipTUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!