Princess Cruises introduceert nieuwe wijnkaart op haar 17 schepen

De nieuwe ‘main dining room’ wijnkaart van Princess Cruises is verdubbeld. De ontwikkeling heeft ruim een jaar geduurd en geresulteerd in 140 wijnkeuzes van overal op de wereld. Wijnen uit onder andere Frankrijk, Italië, Australië, Zuid Amerika en de Verenigde Staten zijn op de kaart te vinden.  Traditionele favorieten als Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Merlot en Shiraz zijn verkrijgbaar voor minder dan € 35/ € 45 per fles.Ook zeer exclusieve wijnen, zoals Chateau Lafitte Bordeaux, staan op de kaart. De wijnen zijn biologisch-biodynamisch en vegan.

De wijnen zijn geselecteerd door Doug Frost. Hij is één van slechts vier mensen ter wereld die zowel de prestigieuze rangen Master Sommelier als Master of Wine heeft. Frost heeft zijn expertise gebruikt om de wijnkaart op drie vlakken te verbeteren:

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Assortiment
  • Kwaliteit van de producent

Nieuwsgierig naar de vernieuwde wijnkaart, kijk dan hier.

In 2018 introduceerde Princess Cruises een compleet nieuwe cocktail- en bierkaart met 20 nieuwe exclusieve en exotische dranken, 39 nieuwe wijnen (per glas) en 17 nieuwe internationale en ambachtelijke bieren.  Daarnaast biedt Princess Cruises culinaire landexcursies aan waarbij lokale streekgerechten en wijn de hoofdrol spelen.

Sapphire Princess

Europa-gasten kunnen de nieuwe drank- en wijnkaart aan boord van de 2.760 gasten tellende Sapphire Princess proeven. Zij vaart van april tot oktober 2019 in Noord- en Zuid-Europa. Tijdens de 14-daagse cruise ‘Baltic Heritage Cruise’ met vertrek op 31 augustus 2019, zijn bovendien culinaire landexcursies bij te boeken in Kopenhagen en St Petersburg. In Kopenhagen eet je dan traditionele smorgasbord tijdens de lunch met een proeverij van lokale drankjes.  In St. Petersburg geniet je van huisgemaakte ‘Pelmeni’ vleespasteitjes en een vodka proeverij.

“Gasten van Princess Cruises hebben een passie voor culinaire reizen”, aldus Doug Frost. “Daarom hebben wij ons tot doel gesteld om fascinerende wijnen te vinden passend bij de onvergetelijke bestemmingen van Princess Cruises. Zo kunnen de gasten bij terugkomst van een excursie nagenieten van lokale smaken met spannende wijnen in alle prijscategorieën. En bovendien: wat is een betere manier om een bijzondere gelegenheid samen met geliefden en vrienden te delen dan met een speciale fles wijn tijdens een cruise”.

Cruises op de Sapphire Princess zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenTravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)