Cruisereiziger
ContractNieuwe cruiseschepen

Oceania Cruises bestelt twee nieuwe cruiseschepen voor 2022 en 2025

Oceania Cruises heeft aangekondigd dat twee nieuwe cruiseschepen bij de Italiaanse scheepswerf Fincantieri zijn besteld. Deze ‘Allure’-klasse cruiseschepen worden in  2022 en 2025 geleverd. Voor het laatst kwam bij Oceania in 2012 een nieuw cruiseschip (Riviera) in de vaart.

“Deze nieuwe klasse van het schip is een verdere ontwikkeling van de Oceania Cruises ervaring met alle elementen die onze gasten waarderen. Een warme, persoonlijke, huiselijke stijl, de meest ruime standaard hutten op zee, prachtige suites en natuurlijk de beste gerechten op zee”, aldus Bob Binder, President en Chief Executive Officer van Oceania Cruises.

De twee nieuwe 67.000 brutoton Allura-klasse schepen bieden elk plaats aan ongeveer 1.200 gasten. Deze nieuwe generatie behoudt de warme sfeer en populaire ontwerpelementen en voorzieningen van de bekroonde zusterschepen Marina en Riviera. Tegelijkertijd zullen de schepen de gasten nog meer comfort, meer voorzieningen en veel nieuwe luxe functies bieden.

“Met de uitbreiding van de Oceania Cruises vloot, voldoen wij aan de grote vraag naar cruises in het luxe segment. En concentreren we ons op culinaire en bestemmingen over de hele wereld,” zei Frank Del Rio, President en Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. “De nieuwe scheepsklasse zal de ervaring van Oceania Cruises, die nu al toonaangevend is in dit segment, verder verbeteren en de vraag van nieuwe en vaste klanten aanzienlijk zal verhogen. Uiteindelijk komt dit ook het rendement van onze aandeelhouders ten goede.”

Giuseppe Bono, CEO van Fincantieri: “De vandaag aangekondigde order bevestigt niet alleen onze eerste plaats in de luxe sector, maar versterkt ook onze ongeëvenaarde leidende positie in de cruise-industrie. We hebben een orderportefeuille van 55 schepen die we voor de meeste merken in de markt hebben gebouwd, en leveringsdatums tot het jaar 2027. ”

De contractwaarde voor elk van de twee schepen bedraagt ​​ongeveer 575 miljoen euro.

Cruises van Oceania Cruises zijn verkrijgbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)