Hapag-Lloyd Cruises verkoopt MS Bremen

De Duitse cruisemaatschappij Hapag-Lloyd Cruises neemt in mei 2021 afscheid van het cruiseschip MS Bremen. Het expeditieschip gaat over naar een dochteronderneming van het Zwitserse bedrijf Scylla AG. De verkoop past in de modernisering die Hapag-Lloyd Cruises momenteel doorvoert in haar vloot. In het voorjaar van 2021 komt de derde expeditienieuwbouw, de HANSEATIC spirit, in de vaart.

In april 2021 staat de laatste cruise van het MS Bremen voor HL Cruises op het programma. Daarna krijgt het bij de nieuwe eigenaar, die voornamelijk bekend is in de riviercruisewereld, een nieuwe naam en gaat het varen voor de niet-Duitstalige markt.

In totaal bezit Scylla momenteel 31 riviercruiseschepen, die elk plaats bieden aan 220 gasten. Arno Reitsma van Scylla: “We willen onze tientallen jaren ervaring in het rivierengebied inzetten voor een hoogzeeschip met een vergelijkbaar aantal gasten. De BREMEN is daar perfect geschikt toe. Onze nautische en technische expertise, ondersteund door het nautisch management van RsR NEMO, komt hier dan ook van pas. Met deze nieuwe evolutie kunnen we onze bestaande klanten nieuwe Scylla-kwaliteit bieden en onze klantenkring uitbreiden.”

Mogelijk wordt het schip vercharterd aan een andere rederij. Over de verkoopprijs is niets bekendgemaakt.

Wil jij voor haar vertrek nog cruisen met het MS Bremen? Wacht dan niet te lang. Cruises zijn boekbaar bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Travel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!