Cruisereiziger
ContractNieuwe cruiseschepen

Nieuw luxueus cruiseschip voor Regent Seven Seas Cruises

Ultraluxe rederij Regent Seven Seas Cruises heeft vandaag aangekondigd een contract met het Italiaanse Fincantieri S.p.A. te hebben gesloten voor de bouw van een nieuw luxe cruiseschip. Het nieuwe luxe schip zal elegantie op zee opnieuw definiëren en is naar verwachting eind 2023 klaar. Het wordt een zusterschip van de bekroonde Seven Seas Explorer, het meest luxueuze schip ooit gebouwd, en Seven Seas Splendor, het schip dat momenteel gebouwd wordt en ‘luxe perfectioneert‘. 

Het intieme en ruime nieuwe schip biedt plaats aan 750 gasten en is het zesde all-suite schip van Regent Seven Seas Cruises. Details over haar routes, suites, restaurants, voorzieningen en programma’s zullen in de aanloop van haar debuut in 2023 bekend gemaakt worden. De reizen voor het openingsseizoen van het schip zullen in 2021 in de verkoop gaan.

Jason Montague, President en Chief Executive Officer van Regent Seven Seas Cruises, zegt: “Sinds haar debuut in 2016, is Seven Seas Explorer het meest luxueuze schip ooit gebouwd, gebaseerd op de vele prijzen en lofbetuigingen van de gasten die het schip verdient. Bij het openen van reserveringen voor Seven Seas Splendor’s openingsseizoen in april van vorig jaar hadden we de beste boekingsdag in het 26-jarige bestaan van het bedrijf. Elk nieuw schip wordt steeds succesvoller dan de vorige, wat onze anticipatie voor de komst van Seven Seas Splendor in 2020 vergroot. Onze groei is te danken aan de geweldige mensen die werken voor onze vloot, onze waardevolle medewerkers aan wal, onze loyale gasten en hun vertrouwde reisadviseurs.”

Montague voegde hieraan toe: “Regent Seven Seas Cruises heeft in de afgelopen 12 maanden de verbouwing van onze vloot van 125 miljoen dollar voltooid, is begonnen met de bouw van Seven Seas Splendor, heeft onze 2020-2021 Voyage Collection onthuld met 167 routes en nieuwe havens, heeft nieuwe relaxte outdoor diner locaties op de schepen geïntroduceerd, lanceerde de meest enerverende Cubaanse reisroutes, onthulde de Go Local Tours aan wal en nu kondigen we nog een luxe cruiseschip aan. Dit zijn spannende tijden voor iedereen die verbonden is met Regent Seven Seas Cruises en we kunnen niet wachten om te laten zien wat de toekomst biedt.”

De contractprijs voor het schip bedraagt ongeveer € 475 miljoen. De onderneming heeft exportkredietfinanciering met gunstige voorwaarden verkregen om 80 procent van de contractprijs van het schip te financieren, afhankelijk van bepaalde Italiaanse overheidsgoedkeuringen. Regent Seven Seas Cruises is eigendom van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd., waar ook Norwegian Cruise Line en Oceania Cruises onder vallen.

“We kijken er naar uit om voort te bouwen op het spectaculaire succes van Seven Seas Explorer en Seven Seas Splendor, terwijl we een nieuw schip tot leven aan het brengen zijn dat een nog hogere maatstaf voor elegantie, luxe en stijl zal worden,” zei Frank del Rio, President en Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. “Dit nieuwe schip versterkt het robuuste en toch gestage groeiprofiel van ons bedrijf, waardoor we onze aanwezigheid wereldwijd kunnen uitbreiden, ons productaanbod verder kunnen diversificeren en aandeelhoudersrendementen blijven genereren. ”

Fincantieri is momenteel bezig met de bouw van Seven Seas Splendor op haar scheepswerf Ancona in Italië. Dit wordt gedaan met maximale aandacht voor het perfectioneren van elk detail.

Giuseppe Bono, CEO van Fincantieri, zegt: “Deze overeenkomst is de perfecte stempel op het werk dat onze groep in de loop van de jaren heeft uitgevoerd en de rol die wij in de markt hebben verworven. We zijn in staat om een referentiemarkt in elke niche te betreden en onze plek daarin te behouden, waaronder de meest unieke en competitieve ultraluxe markten waarin Regent Seven Seas Cruises actief is. Kwaliteit is het keurmerk van de scheepseigenaar en opnieuw is Fincantieri toevertrouwd met het produceren van deze kwaliteit.”

Lees alles over de reis die Cruisereiziger Miriam maakte op Regent’s laatste ultraluxe cruiseschip Seven Seas Explorer.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)