Hoogste LED-scherm op zee op Hurtigruten’s Roald Amundsen

De absolute eye-catcher van het nieuwe 530-passagiers tellende cruiseschip Roald Amundsen van Hurtigruten wordt het 17,5 meter hoge LED-scherm in het atrium. Het scherm, dat maar liefst 7 dekken hoog is, moet de gasten een uniek welkom heten als ze aan boord stappen van ‘s werelds eerste hybride aangedreven cruiseschip, dat later dit voorjaar in de vaart komt.

Met geavanceerde LED-technologie biedt het scherm, dat tegenover de 3 glazen liften staat, een resolutie van meer dan 4k Ultra-HD met een perfect naadloos en randloos beeld. Het scherm is 17,5 hoog en 6,5 meter breed en heeft een schermoppervlakte van 114 vierkante meters. De resolutie is 6.720 x 2.496 pixels.

‘Onze focus op modern design, innovatie en technologie beperkt zich niet tot de buitenkant, het omvat ook het interieur en zal de gastervaring naar een geheel nieuw niveau brengen. Door de introductie van het hoogste LED-scherm op zee zullen we de schoonheid van de passerende natuur voor de gasten naar binnen brengen en vergroten’, aldus Daniel Skjeldam, CEO van Hurtigruten.

Skjeldam: ‘Met een verbluffende beeldkwaliteit biedt de technologie eindeloze mogelijkheden: we kunnen het gebruiken om live lezingen en presentaties te streamen, om het thema van de reis weer te geven of om gewoon een speciale sfeer te creëren. Maar het belangrijkste is dat het wordt gebruikt om de spectaculaire natuur voor onze gasten aan boord te brengen in een nog nooit vertoond formaat’.

Wil jij als eerste varen op ‘s werelds eerste hybride cruiseschip? Cruises zijn boekbaar bij:

Waterproof Cruises & ExpeditionsBBICaptain CruiseNorske Noorwegen Reizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!