Recordaantal cruisepassagiers voor Barcelona in 2018

Een recordaantal cruisepassagiers bracht het afgelopen jaar een bezoek aan Barcelona. Dat blijkt uit recente cijfers van de havenautoriteiten van de populaire Spaanse havenstad. 3 miljoen passagiers deden in 2018 de Catalaanse stad aan. Dat is een stijging van 12 procent. De toename komt door twee type cruisepassagiers. Nog nooit waren er zoveel passagiers met een zogenaamde turnaround d.w.z. die hun cruise beginnen en eindigen in Barcelona. Dat geldt ook voor passagiers die in het laagseizoen kwamen.

Het aantal passagiers met een turnaround die meer tijd in de omgeving doorbrachten steeg met 16%, het dubbele van de groei van hen die slechts 1 dag aan wal verbleven (8%). Het aantal cruisepassagiers dat aankwam tijdens het laagseizoen nam met 17% toe en is nu al goed voor 44% van de cruisepassagiers die de stad bezoeken. De verwachting is dat deze getallen de komende jaren alleen maar verder zullen toenemen.

Klik hier voor meer informatie over cruisebestemming Barcelona.

Boek je cruise vanuit Barcelona bij:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​