Cruisereiziger
Bestemmingen

Recordaantal cruisepassagiers voor Barcelona in 2018

Een recordaantal cruisepassagiers bracht het afgelopen jaar een bezoek aan Barcelona. Dat blijkt uit recente cijfers van de havenautoriteiten van de populaire Spaanse havenstad. 3 miljoen passagiers deden in 2018 de Catalaanse stad aan. Dat is een stijging van 12 procent. De toename komt door twee type cruisepassagiers. Nog nooit waren er zoveel passagiers met een zogenaamde turnaround d.w.z. die hun cruise beginnen en eindigen in Barcelona. Dat geldt ook voor passagiers die in het laagseizoen kwamen.

Het aantal passagiers met een turnaround die meer tijd in de omgeving doorbrachten steeg met 16%, het dubbele van de groei van hen die slechts 1 dag aan wal verbleven (8%). Het aantal cruisepassagiers dat aankwam tijdens het laagseizoen nam met 17% toe en is nu al goed voor 44% van de cruisepassagiers die de stad bezoeken. De verwachting is dat deze getallen de komende jaren alleen maar verder zullen toenemen.

Klik hier voor meer informatie over cruisebestemming Barcelona.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!