Cruisereiziger
Overdracht

Fincantieri levert Viking Jupiter op aan Viking Cruises

Op de scheepswerf van Fincantieri in het Italiaanse Ancona heeft donderdag de oplevering plaatsgevonden van de Viking Jupiter. Het is het zesde nieuwbouwschip dat de Italiaanse scheepsbouwer heeft gefabriceerd voor Viking Cruises. Het schip (47.000 brutotonnage) heeft een capaciteit van 930 passagiers die worden gehuisvest in 465 hutten. De Viking Jupiter is gebouwd volgens de nieuwste navigatievoorschriften en uitgerust met de modernste veiligheidssystemen, waaronder ‘Safe return to port’. Er staan momenteel nog tien cruiseschepen voor Viking in bestelling met daarnaast ook nog twee speciale expeditieschepen die bij dochteronderneming VARD worden gebouwd.

Net als de andere Viking-schepen zal de Viking Jupiter beschikken over een modern Scandinavisch design. Verder bevatten alle hutten een balkon, heeft een schip twee zwembaden, waaronder een Infinity Pool aan de achtersteven en een Spa die is ontworpen volgens Scandinavische traditie, met een sauna en een sneeuwgrot.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!