Cruisereiziger
BestemmingenCruiseterminalLNGMilieu

Cruiseschip IONA bezoekt Rotterdam en Amsterdam in 2020/2021

Het nieuwe cruiseschip van P&O Cruises, Iona, zal tijdens haar eerste winterseizoen 2020/2021 een aantal korte cruises gaan maken naar Amsterdam, Brugge, Hamburg en Rotterdam. De precieze data en lengte van deze cruises maakt de rederij in maart 2019 bekend. Het 5.200 passagiers tellende schip komt in mei 2020 in de vaart. In haar eerste zomerseizoen bezoekt het schip voornamelijk Noorwegen met bestemmingen zoals Geirangerfjord, Stavanger, Alesund en Olden. De Iona opereert bij ingebruikname als eerste schip in de vloot van P&O Cruises volledig op LNG.

Elk detail van het schip (180.000 brutoton) is ontworpen met de gedachte dat het uitzicht op het steeds wisselende landschap perfect moet zijn. Een goed voorbeeld daarvan is het Grand Atrium met glazen wanden van 3 dekken hoog. Daarnaast is er de SkyDome bovenop het schip met een glazen dak en temperatuurregeling en nieuwe minisuites met serres.

Update augustus 2019: De Iona zal op 24 oktober 2020 vanuit Southampton alleen varen naar Hamburg, Rotterdam (28 oktober 2020), en Zeebrugge

Nieuwsgierig naar de Iona? Ze is boekbaar bij:

Captain Cruise Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)