Cunard en P&O Cruises verlaten ook Amsterdam

Nadat eerder MSC Cruises en Cruise & Maritime Voyages (CMV) hun schepen van Amsterdam naar Rotterdam verplaatsten, hebben nu ook Cunard en P&O Cruises hun cruiseschepen uit Amsterdam weggehaald volgens diverse media. Zij gaan echter niet naar Rotterdam maar naar IJmuiden. Het gaat om 9 afvaarten van P&O Cruises van de Ventura, Azura, Aurora en Arcadia. Wat betreft Cunard gaat het om 1 call van de Queen Elizabeth in 2019.  Ook voor 2020 hebben zij 4 aankomsten geannuleerd in Amsterdam.

De rederijen zorgen bij de diverse overnight calls (met overnachting) in IJmuiden voor een gratis shuttle bus naar Amsterdam.

Het gaat voor 2019 om de volgende aankomsten:

Ventura

Hoofdreden van dit vertrek is de invoering van extra belasting (€8 per dag) per cruisepassagier. Omdat veel schepen van P&O Cruises een overnachting hebben, betaalt de rederij zelfs €16 euro per passagier.

Moedermaatschappij Carnival Corporation wil net als MSC Cruises en CMV eerder, een signaal afgeven aan de gemeente Amsterdam. Rederijen willen deze extra heffing niet meer doorberekenen aan hun gasten die (soms lang) van te voren hun cruise geboekt hebben..

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.