Bremerhaven: Startpunt van je Noord-Europa cruise

Aanlegplaats

Cruiseschepen meren aan bij de cruiseterminal Columbus Cruise Center Bremerhaven. Er is plek tot 4 schepen. De cruiseterminal heeft op de begane grond incheckmogelijkheden. Op de eerste etage zijn een aantal toegangspunten zodat passagiers gespreid worden bij de veiligheidscontrole en toegang naar het schip. Er is een café met zitjes, winkel met souvenirs en wat drogisterij artikelen. Op de 5e/6e etage is de galerij waar je de cruiseschepen overdekt kunt bekijken. Prachtige uitzwaaimomenten gegarandeerd!

Afstand naar centrum van Bremerhaven

De cruiseterminal ligt zeker op een drie kwartier lopen van het centrum. Er gaan shuttlebussen van de terminal naar het station wanneer er een cruiseschip ligt. Deze worden verzorgd door de rederij. De busmaatschappij van de stad gaat elk uur om :40 vanaf 12:40 tot ongeveer 15:40. Een ritje kost €7. Deze start direct voor het station. Je kunt uiteraard ook een taxi nemen naar de cruiseterminal (ca. €20).

Bremerhaven als startpunt voor cruises

Veel Duitse rederijen hebben Bremerhaven als startpunt van een cruise naar bijvoorbeeld Scandinavië, de Oostzee of West-Europa.

Met het vliegtuig

Bremerhaven is het beste te bereiken wanneer je vliegt naar Bremen. Vanaf Bremen Flughafen pak je zeer gemakkelijk de tram (ca. €3,00) naar het station (Hauptbahnhof). Vanaf het station gaat er elk uur (ca. €14,00) een trein naar Bremerhaven. Deze doet er ongeveer 35 minuten over.

Met de auto

Je kunt de auto gemakkelijk parkeren bij de cruiseterminal. Er zijn drie soorten parkeermogelijkheden die je kunt reserveren:

  • Parkeerplaats P1: direct voor de terminal voor €15 per dag. (8 dagen € 110, 15 dagen € 145)  Je koffers geef je af aan de zijkant van de parkeerplaats. Je gaat gemakkelijk alleen met handbagage de cruiseterminal in.
  • Parkeerplaats P3: is een gedeeltelijk overdekte parkeerplaats. Voor 8 dagen betaal je €75. 15 dagen kost €110. Reserveren is gewenst. Fijn is dat de parkeerplaats ná het vertrekken van het schip, afgesloten wordt. De parkeerplaats ligt op 500 m van de cruiseterminal, dus is het handig om eerst de bagage en medepassagier(s) bij de terminal af te zetten en dan terug te rijden naar P3.  Let op: de Nederlandse bankpas wordt vaak niet geaccepteerd, wél een creditcard.

Met de trein

Vanuit Nederland reis je het eenvoudigst via Hengelo grens, bijv. met de trein die richting Berlijn gaat. Je stapt over in Osnabrück en vervolgens op de trein richting Bremen en soms regelrecht naar Bremerhaven. Meer info: www.nsinternational.nl

Hotels

Er zijn veel hotels in Bremerhaven. Zelf verbleven wij tweemaal in hotel Haverkamp. Een fijn, gemoedelijk hotel met aandacht voor elke gast. En met zelfs een zwembad!

Wat is er te doen in Bremerhaven?

De laatste jaren heeft de stad een aantal mooie architectonische gebouwen erbij gekregen, zoals hierboven het Havenwelten Bremerhaven met tal van touristische attracties. Eenmaal in de vijfjaar is het maritieme evenement Sail Bremerhaven. Toeristische aanraders zijn:

  • Klimahaus: met 8 klimaten die je levensecht kunt ervaren
  • Aussichtsplatform: uitkijkpunt Sail City
  • Auswandererhaus: ervaar de geschiedenis van emigranten uit Bremerhaven
  • Schaufenster Fischereihafen: een gerestaureerd gebied rondom de oude visserspakhuizen en haven.

Bekijk welke cruises uit Bremerhaven vertrekken

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

 

Heb je vragen over deze bestemming? Laat je reactie hieronder achter of mail naar info@cruisereiziger.nl

Met dank aan onze lezers!

Terug naar Bestemmingen – Duitsland

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)