Succesvolle eerste proefvaart voor Hurtigruten’s MS Roald Amundsen

De bouw van Hurtigruten’s MS Roald Amundsen nadert haar voltooiing. Afgelopen weekend maakte ‘s werelds eerste hybride cruiseschip haar eerste proefvaart. Met de Noorse fjorden als proeftuin, en de beroemde Sunnmøre-alpen als spectaculaire achtergrond – werd de geavanceerde, ‘groene’ technologie van MS Roald Amundsen in het water van de Kleven Yard in Ulsteinvik, Noorwegen, succesvol getest. Maandagochtend keerde het expeditieschip weer terug naar de werf, waar de afbouw plaatsvindt naast haar zusterschip MS Fridtjof Nansen.

Het MS Roald Amundsen is op maat gemaakt om enkele van de meeste extreme wateren ter wereld te bevaren. Ze beschikt over de laatste ‘groene’ technologie zoals batterijpakketten en een speciale ‘ijs’romp. Het hypbride expeditieschip biedt bij haar oplevering dit voorjaar plek aan 530 gasten. Het vaart in haar inaugurele seizoen langs de Noorse kust, naar Svalbard en Groenland, alvorens de Northwest Passage te doorkruisen en zuidwaarts te reizen richting Antarctica.

Wil jij als eerste varen op ‘s werelds eerste hybride cruiseschip? Cruises zijn boekbaar bij: 

Waterproof Cruises & ExpeditionsBBICaptain CruiseNorske Noorwegen Reizen

Wil je echt alles weten over een Fjordencruise? Ga dan naar Fjordencruises.nl Daar vind je meer informatie over Noorse havens, routes en rederijen die naar Noorwegen varen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!