Gele schoorsteen geinstalleerd op Costa Smeralda

Op de Meyer scheepswerf in Turku is de karakteristieke gele schoorsteen met de blauwe C geïnstalleerd op het toekomstige vlaggenschip van Costa Cruises, de Costa Smeralda. Het is een van de mijlpalen in de bouw van het schip dat momenteel plaatsvindt in Finland. De Costa Smeralda is het eerste schip in de vloot van de Italiaanse cruisemaatschappij dat zowel in de havens als op zee volledig zal gaan opereren op LNG (liquefied natural gas).

Met een brutotonnage van 180.000 en een capaciteit van 2.600 hutten komt de Costa Smeralda in oktober 2019 in de vaart. Meyer Turku is ook verantwoordelijk voor de totstandkoming van een zusterschip dat in 2021 moet worden opgeleverd. De Costa Smeralda maakt haar debuut op 20 oktober 2019 met een 15-daagse inaugurele cruise van Hamburg naar Savona. Onderweg doet het van 22 oktober (19:00 uur) tot en met 23 oktober (14:00 uur) Rotterdam aan. Savona is ook de plaats van handeling voor de doopceremonie op 3 november 2019.

Op 4 november 2019 start vervolgens een 6-daagse inaugurele cruise vanuit Savona naar Barcelona, Marseille en Civitavecchia. De Costa Smeralda zal aansluitend tot april 2021 wekelijkse cruises maken in het westelijke gedeelte van de Middellandse Zee met Savona, Marseille, Barcelona, Palma de Mallorca, Civitavecchia en La Spezia als bestemmingen.

De Costa Smeralda wordt een eerbetoon aan Italië, naar op de stijl, gastvrijheid en warmte van het land. Van de naam van het schip, dat is geïnspireerd op een van de mooiste toeristische bestemmingen op Sardinië tot de dekken en de publieke ruimtes. Elke naam is vernoemd naar beroemde plekken in Italie, van Palermo (dek 4) tot Triest (dek 20).

De cruises van de Costa Smeralda in de Middellandse Zee zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!