Cruisereiziger
Renovatie

Grote renovatie gepland voor Hurtigruten’s MS Finnmarken

Hurtigruten heeft bekendgemaakt dat het MS Finnmarken in het eerste kwartaal van 2020 een uitgebreide renovatie zal ondergaan. Volgens de rederij gaat het om de meest uitgebreide upgrade in de 125-jarige historie van het Noorse bedrijf. Het MS Finnmarken zal terugkeren als een volledig nieuw premium expeditie cruiseschip. Het gaat na haar comeback diverse routes langs de Noorse kust varen.

Alle hutten en suites op het schip worden tijdens het droogdok gerenoveerd. Daarbij worden natuurlijke Scandinavische materialen gebruikt zoals graniet, eikenhout, berkenhout en wol. Op het achterdek op dek 8, waar nu de fitnessruimte en sauna zijn, worden vijf grote suites met enorme panoramische ramen toegevoegd.

Toekomstige gasten kunnen zich ook verheugen op de introductie van vier nieuwe restaurants waaronder Restaurant Aune, het nieuwe hoofdrestaurant met Scandinavisch thema specifiek voor expeditiecruises, Restaurant Lindstrøm, een specialiteitenrestaurant vernoemd naar de favoriete chef-kok van de Noorse poolhelden en Fredheim, vernoemd naar een legendarische jachthut uit de jaren 20 in Svalbard. Ten slotte komt op dek acht een nieuwe grill-gelegenheid in de buitenlucht.

Het MS Finnmarken krijgt ook Hurtigruten’s Science Center, een ruime voor educatief entertainment dat tevens dient als hoofdkantoor van het expeditieteam aan boord, en een nieuw en groter wellnesscentrum, inclusief lounge, behandelkamers, fitnessruimte en panoramische sauna.

Het buitenzwembad zal volledig worden gerenoveerd, de winkel wordt uitgebreid en het autodek van het schip wordt vervangen door een ruimte voor het tewaterlaten van Hurtigruten’s RIB’s en andere expeditie-uitrusting. De kunstcollectie van het schip zal worden bewaard tijdens de renovatie.

Cruises met de gerenoveerde MS Finnmarken zijn boekbaar bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Norske

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!