Kleine brand op Costa Smeralda bij scheepswerf Meyer Turku

Op maandagmiddag rond kwart voor 5 is een kleine brand uitgebroken op dek 15 van de Costa Smeralda. Bij las-werkzaamheden brak het vuur los en sloeg over op materialen die daar lagen. De brandweer van de werf kwam direct in actie. Lokale brandweer kwam daarna de werf op om te assisteren. Het schip werd uiteraard direct geëvacueerd.

Ongeveer tien mensen hebben rook ingeademd en twee mensen hebben lichte verwondingen opgelopen. Het vuur heeft verder weinig beschadigd en gelukkig is er geen vertraging in de planning ontstaan, aldus een verklaring van Meyer Turku.

Op dek 15 komt het exclusieve zonnendek en is één van de bovenste dekken. Rond kwart over 6 konden de werkzaamheden weer verder aangevangen worden door de bouwers.

De Costa Smeralda (180.000 brutoton) zal, na voltooiing van het interieur, in oktober van dit jaar in gebruik worden genomen. Het wordt het eerste Costa-schip dat volledig wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG), ’s werelds schoonste fossiele brandstof. Het interieur van de Costa Smeralda (2.600 hutten) is een eerbetoon aan het beste van Italië. De naam van het schip, Smeralda, weerspiegelt één van de mooiste toeristische kusten in Sardinië. Daarnaast nemen de deknamen en openbare ruimtes de cruisereizigers mee op een reis door Italië. Het schip krijgt verder 11 restaurants, 19 bars, een spa met 16 behandelkamers, een waterpark met glijbanen, vier zwembaden, een gedeelte speciaal voor kinderen en een heus Costa Design Museum (The CoDe).

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.