Princess Cruises ondertekent contract voor 2 nieuwe LNG schepen bij Fincantieri

Princess Cruises en Fincantieri hebben het definitieve contract getekend voor de bouw van twee cruiseschepen. De intentieverklaring werd al in juli 2018 ondertekend. De schepen worden met een brutotonnage van 175.000 de grootste schepen in de vloot en tevens de grootste die tot op heden zijn gebouwd in Italië. De capaciteit bedraagt 4.300 passagiers.

Het worden de eerste schepen van de Amerikaanse cruisemaatschappij met een dual fuel systeem d.w.z. voornamelijk aangedreven door LNG, momenteel de meest milieuvriendelijke brandstoftechnologie in de scheepvaartindustrie en de schoonste fossiele brandstof ter wereld. Oplevering door de scheepswerf in Monfalcone staat gepland eind 2023 en in de lente van 2025.

Naast deze LNG-schepen heeft Princess Cruises bij dezelfde Italiaanse scheepsbouwer nog een order staan van 3 nieuwe schepen uit de Royal-klasse waaronder de Sky Princess. Dit laatste cruiseschip wordt momenteel gebouwd en wordt in oktober van dit jaar opgeleverd. De andere twee Royal-klasse schepen komen volgens planning in 2020 en 2022 in de vaart.

Princess Cruises is verkrijgbaar bij onder andere:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelDreamlinesZeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.