Zes Holland America Line schepen in 2020 in Europa

Gasten die de fjorden van Noorwegen, de Britse kastelen, de stranden van Griekenland of de smaken van Italië willen verkennen, kunnen kiezen uit een breed scala aan havens en regio’s op de cruiseroutes van het Europa-seizoen van 2020. Dankzij de terugkeer van de Nieuw Amsterdam naar de Middellandse Zee bieden van maart tot begin november zes Holland America Line schepen cruises aan in Europa: ook de Nieuw StatendamRotterdamVeendamZaandam en Zuiderdam varen door Europa.

Naast de trans-Atlantische overtochten van en naar Europa maken de schepen cruises van zeven tot 35 dagen. Onder andere de Baltische Staten, Groot-Brittannië, de Franse en Spaanse Rivièra, het Iberisch schiereiland, IJsland, de Middellandse Zee en Noord-Europa worden aangedaan. Met zeven bezoeken staat ook Istanbul weer op het programma.

“Europese cruises zijn ongelooflijk populair omdat het de meest betaalbare en handige manier is om meer steden en landen te bezoeken in één vakantie”, aldus Orlando Ashford, President van Holland America Line. “Met een verlengd seizoen en zes schepen met routes door de hele regio hebben onze gasten een ruime keuze aan cruises die het beste van elk land laten zien.”

Inschepen en overnachtingshavens

Gasten kunnen in- en uitschepen in Amsterdam, Rotterdam, Boston, Civitavecchia (Rome), Venetië, Barcelona en Kopenhagen. Cruises varen ook tussen Barcelona en Venetië of Civitavecchia. Holland America Line heeft overnachtingen gepland in dertien havens, waaronder die van Antwerpen, Amsterdam, Barcelona, Dublin, Funchal (Madeira), Istanbul, Lissabon, Athene, Reykjavik, Edinburgh, St. Petersburg, Venetië en Valletta (Malta).

Vanuit Amsterdam zal de Veendam achtmaal vertrekken en de Nieuw Statendam zeventien keer. De Rotterdam maakt in 2020 vanuit Rotterdam 16 cruises. De Zaandam vertrekt eenmaal vanaf Amsterdam. In totaal zal de Holland America Line 42 cruises laten vertrekken uit Nederland. Dit overtreft de afvaarten van 2019 (35 afvaarten).

Met een Holland America Line Collectors Voyage kan bijna elke cruise worden gecombineerd met een aansluitende route zodat gasten meer van Europa kunnen zien. Deze verlengde reizen van 14 tot 35 dagen bieden gasten extra tijd om de kunst, geschiedenis en cultuur van verschillende regio’s in Europa te ontdekken.

Drie schepen brengen het zomerseizoen door in Noord-Europa

Van april tot september bieden drie schepen cruises aan in Noord-Europa, zodat reizigers op allerlei manieren de Noorse fjorden kunnen verkennen. De Nieuw Statendam, het nieuwste schip van Holland America Line, keert terug naar Noord-Europa met 7- en 14-daagse cruises van en naar Amsterdam. De Rotterdam vaart 7- en 14-daagse cruises van en naar Rotterdam. De Veendam, die vanuit Amsterdam vertrekt, geeft gasten met 14- tot 21-daagse cruises de kans de regio goed te leren kennen.

Vier schepen maken in 2020 mediterrane cruises

De mediterrane cruises van Holland America Line worden in 2020 verankerd door de Nieuw Amsterdam, die een volledig seizoen in de regio zal doorbrengen. Het schip biedt de populaire 12-daagse Mediterrane Romantiek, Mediterrane Tapijten en Mediterrane Rijken cruises naar Griekenland, Turkije en Italië, heen en terug van Venetië of tussen Venetië en Barcelona of Civitavecchia (Rome). Ook vaart het schip de 12-daagse Adriatische Droom en de Griekse Odyssee routes tussen Venetië en Civitavecchia. Ook de Zuiderdam, de Nieuw Statendam en de Veendam bieden mediterrane cruises aan.

Trans-Atlantische overtochten, Viking Passage Adventure en Voyage of the Vikings

Gasten die willen genieten van rustige dagen op zee in combinatie met bezoeken aan prachtige havens kunnen in de lente of herfst kiezen voor verschillende trans-Atlantische overtochten tussen Fort Lauderdale en Noord-Europa of de Middellandse Zee. De trans-Atlantische cruises, variërend van 13 tot 17 dagen, zijn zes of zeven dagen aaneensluitend op zee.

De Zuiderdam vaart in augustus de 19-daagse Viking Passage-route van Kopenhagen naar New York. Het schip bezoekt enkele van de meest pittoreske havens in Noorwegen, IJsland, Groenland en Canada en volgt de route die de Vikingen eeuwen geleden hebben gevaren.

In 2020 vaart de Zaandam op de epische 35-daagse Voyage of the Vikings, die op 18 juli vanuit Boston vertrekt. De legendarische reis doet 18 havens aan in de VS, Canada, Groenland, IJsland, Noorwegen, Nederland en Ierland. Het is ook mogelijk in 17 dagen van Boston naar Amsterdam te varen, of in 18 dagen van Amsterdam naar Boston.

Vraag een offerte aan voor een Holland America Line cruise bij onder andere:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)