Cruisereiziger

South Queensferry (Edinburgh)

Terug naar Bestemmingen – Groot-Brittannië

Aanlegplaats

Cruiseschepen met als bestemming Edinburgh, kunnen op drie verschillende plekken arriveren. De meeste grote cruiseschepen leggen aan in South Queensferry en moeten tenderen. Deze plek ligt 18 km vanaf Edinburgh. Met een tender wordt je naar de kade gebracht.

Met een beetje geluk legt je kleinere cruiseschip aan bij de Ocean Terminal dichterbij Edinburgh.

Afstand naar stad

Cruisemaatschappij zorgen voor een shuttleservice om de 18 km te overbruggen. Vanuit de Ocean Terminal is het met de bus ca. 20 minuten naar het centrum van Edinburgh.

Er is vanaf South Queensferry een goede treinverbinding (ca. 5 pond) van treinstation Dalmeny Station naar het centraal gelegen hoofdstation in Edinburgh, Waverley station. Je kunt ook bus nr 43 pakken, in de zeer populaire busdiensten. Betalen (ca. enkeltje volwassene 1,70 pond) doe je bij de buschauffeur in de bus.

Fietsen in Edinburgh

Dé leukste manier om Edinburgh te zien is met de fiets. Je kunt zelfs een E-bike huren. Sterker nog, ik raad het je aan om een e-bike te nemen omdat er best een heuveltje geklommen wordt.

Meer over de fietstour

 

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Edinburgh is een compacte stad waar je lopend op 1 dag veel kunt zien. Begin in het park dat tussen het Edinburgh Castle en de winkelstraat Princess Street ligt. Bezoek er het Scott Monument voor een uitzicht over het park. In het midden van het park staat een museum Scottish National Gallery (veel nationale musea zijn gratis, ook deze). Daarna loop je de heuvel op richting de Royal Mile met vele souvenirwinkels. Aan het einde daarvan staat het Edinburgh Castle, aan het begin staan het Schotse parlament en het Holyrood Castle.

Een mooi uitzicht heb je vanaf de heuvel Arthur’s Seat.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

 

Wil je ook een cruise maken naar South Queensferry? Bekijk hieronder de mogelijkheden:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Lees het laatste cruisenieuws over Edinburgh

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *