Cruisereiziger

Kopenhagen

Cruise haven Kopenhagen

Aanlegplaats van je cruise schip

Cruiseschepen meren aan ofwel aan bij de Langelinie kade of de kades die iets noordelijker (Ocean Quay) liggen. Alle cruise kades van Kopenhagen bevinden zich ten noorden van het centrum. De grote cruiseschepen met in- en ontschepingen worden voornamelijk afgehandeld bij de Ocean Quay terminals (ca. 7 km van het centrum).  Je kunt hier nakijken waar je cruiseschip aanmeert. 

Afstand naar het centrum van Kopenhagen

Openbaar vervoer: Bus en Metro

De cruisekades van Ocean Quay liggen toch op een grote afstand lopen van het centrum. Bus 25 rijdt tussen Ocean Quay en Orientkay. De bushalte ligt ongeveer bij terminal 2; daar zie je aan de overkant van de straat een koffietent/souvenirwinkel en huurfietsen.

Bij die bushalte kan je direct op metrolijn 4 stappen naar het centrum, halte Kongens Nytorv ligt in het centrum, dichtbij de bezienswaardigheid Nyhavn en de winkelstraten. Reken op zo’n omgerekend 3 euro voor een enkeltje. Kinderen onder 12 reizen gratis met een volwassene mee.

Fiets

Bij de koffiecorner/souvenirwinkel kan je tevens fietsen huren. Ook kan je gebruik maken van leenfietsen, zoals de e-bikes en gewone fietsen van Monkey Republic. Je downloadt daarvoor eerst een app op je telefoon. Aangezien Kopenhagen veilige en snelle fietspaden hoog in het vaandel heeft staan, is dit een goede sportieve optie.

Hop on hop off

Je kunt ook één van de vele Hop-on-Hop-off bussen nemen vanaf de cruisekade voor een goede rondrit. Er is een aantal hop-on-hop-off busmaatschappijen (over de prijzen kan onderhandeld worden), een enkele busmaatschappij biedt de tour in het Nederlands aan – via een keuzemenu met oordopjes.

Taxi

Ook is het uiteraard mogelijk om een taxi te nemen. Op weekdagen kost dit je ca. 150 DKK (€20), in het weekend 190 DKK.

Kopenhagen als startpunt van je cruise

Het vliegveld van Kopenhagen is gemakkelijk bereikbaar via Schiphol. Onder andere de KLM vliegt rechtstreeks een groot aantal keer per dag op Kopenhagen. Vanaf het vliegveld is goed openbaar vervoer (metro) beschikbaar.

Hoteltip

Er zijn talloze hotels in Kopenhagen. Van modern tot boetiek en alles wat er tussen in zit. Wij verbleven een dag voorafgaand aan onze cruise nabij het Centraal Station in Hotel Alexandra, een niet al te groot boetiekhotel. Na onze cruise verbleven we 5 dagen in Hotel Kopenhagen Axel Guldsmeden, een duurzaam hotel en een prachtig hemelbed van hout in de hotelkamer.

Fietsen in Kopenhagen

Tijdens een drie uur durende fietstocht met Bajabikes in Kopenhagen met een gids, zie je écht alles. De stad is erg fietsvriendelijk en er zijn goede fietspaden.

Meer over de fietstour

Bezienswaardigheden in Kopenhagen

Kopenhagen heeft als hoofdstad van Denemarken genoeg te doen voor meer dan 1 dag. De must-see, naast de kleine Zeemeermin,  is de oude haven Nyhavn met kleurrijke handelshuizen en de daarbij behorende rondvaart. 

Het Koninklijk Paleis heeft elke dag om 12:00 uur de wisseling van de wacht. Het Rosenborg paleis herbergt de kroonjuwelen. Waan je in het bijbehorende park Konghaven tussen de locals en geniet van een picknick. Het attractiepark Tivoli, een park met attracties (apart betalen!) is een oase waar je talloze soms zeer goede restaurants kunt vinden.

Musea zijn op bepaalde dagen van de week gratis te bezoeken. Altijd gratis zijn bijvoorbeeld de Botanische Tuin, het Nationalmuseum of het Statens Museum for Kunst (Europese, Scandinavische schilderkunst).

Met een beetje geluk vind je op talloze aangewezen plekken in het centrum fietsen huren van diverse aanbieders zoals Monkey Republic.

Bekijk hier een aantal leuke excursies, waarvan wij de rondvaart en Tivoli gedaan hebben!

Kijk welke cruise schepen naar Kopenhagen gaan:

Captain Cruise Corendon – Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Met dank aan Gert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *