Kopenhagen

Terug naar Bestemmingen – Denemarken

Aanlegplaats

Cruiseschepen meren aan ofwel aan bij de Langelinie kade of de kades die iets noordelijker (Ocean Quay) liggen. Alle kades bevinden zich ten noorden van het centrum. De grote cruiseschepen met in- en ontschepingen worden voornamelijk afgehandeld bij de Ocean Quay terminals (ca. 7 km van het centrum).  Je kunt hier nakijken waar je cruiseschip aanmeert.

Afstand naar stad

De cruisekades liggen toch op een grote afstand lopen van het centrum. Bussen 25 en 27 rijden tussen Ocean Quay en Osterport. Vanuit Osterport kan je gemakkelijk verder richting het centrum met bv de metro of lopend naar de kleine Zeemeermin (ca. 10-15 minuten).

Je kunt ook een van de vele Hop-on-Hop-off bussen nemen vanaf de cruisekade voor een goede rondrit. Er zijn een aantal hop-on-hop-off busmaatschappijen (over de prijzen kan onderhandeld worden), een enkele busmaatschappij biedt de tour in het Nederlands aan – via een keuzemenu met oordopjes -.

Ook is het uiteraard mogelijk om een taxi te nemen . Op weekdagen kost dit je ca. 150 DKK (€20), in het weekend 190 DKK.

Kopenhagen als startpunt van je cruise

Het vliegveld van Kopenhagen is gemakkelijk bereikbaar via Schiphol. Onder andere de KLM vliegt rechtstreeks een groot aantal keer per dag op Kopenhagen. Vanaf het vliegveld is goed openbaar vervoer (metro en trein) beschikbaar. Een van de stations dichtbij de cruiseterminals is Norreport. Bekijk dit goed van te voren. Een ritje duurt hooguit 15 minuten.

Hoteltip

Er zijn talloze hotels in Kopenhagen. Van modern tot boetiek en alles wat er tussen in zit. Wij verbleven een dag voorafgaand aan onze cruise nabij het Centraal Station in Hotel Alexandra, een niet al te groot boetiekhotel. Na onze cruise verbleven we 5 dagen in Hotel Kopenhagen Axel Guldsmeden, een duurzaam hotel en een prachtig hemelbed van hout in de hotelkamer.

Fietsen in Kopenhagen

Tijdens een drie uur durende fietstocht in Kopenhagen met een gids, zie je écht alles. De stad is erg fietsvriendelijk en er zijn goede fietspaden.

Meer over de fietstour

Bezienswaardigheden in Kopenhagen

Kopenhagen heeft als hoofdstad van Denemarken genoeg te doen voor meer dan 1 dag. De must-see, naast de kleine Zeemeermin,  is de oude haven Nyhavn met kleurrijke handelshuizen en de daarbij behorende rondvaart. Het Koninklijk Paleis heeft elke dag om 12:00 uur de wisseling van de wacht. Het Rosenborg paleis herbergt de kroonjuwelen. Waan je in het bijbehorende park Konghaven tussen de locals en geniet van een picknick. Het attractiepark Tivoli, een park met attracties (apart betalen!) is een oase waar je talloze soms zeer goede restaurants kunt vinden.

Musea zijn op bepaalde dagen van de week gratis te bezoeken. Altijd gratis zijn bijvoorbeeld de Botanische Tuin, het Nationalmuseum of het Statens Museum for Kunst (Europese, Scandinavische schilderkunst).

Met een beetje geluk vind je op talloze aangewezen plekken in het centrum witte fietsen die je voor een 20 krone muntje kan lenen. In het zomerseizoen zijn deze fietsen echter vaak al bezet.

Bekijk hier een aantal leuke excursies, waarvan wij de rondvaart en Tivoli gedaan hebben!

Kijk welke cruiseschepen naar Kopenhagen gaan:

Captain CruiseCruisereizenStipTUITravelstore

Voor meer info over Kopenhagen ga je naar de toeristische dienst van Kopenhagen.

Lees het laatste cruisenieuws over Kopenhagen

Met dank aan Gert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *