Cruisereiziger
DoopNieuwe cruiseschepen

Doop MSC Euribia op 8 juni in Kopenhagen

MSC Cruises heeft vandaag aangekondigd dat de doop ceremonie van haar nieuwste vlaggenschip, de MSC Euribia, op 8 juni zal plaatsvinden in Kopenhagen. Het nieuwe vlaggenschip is het tweede schip van MSC Cruises dat wordt aangedreven door LNG, een van de schoonste scheepsbrandstoffen ter wereld die op grote schaal beschikbaar zijn.

Het schip heeft ook andere hypermoderne milieuvriendelijke technologieën aan boord die voldoen aan de ‘Baltische standaard’, waaronder geavanceerde faciliteiten voor afvalwaterbehandeling, afvalbeheer, energie-efficiënte maatregelen en walstroomverbindingen om nul-emissies mogelijk te maken vanaf het schip waar walstroom beschikbaar is. De MSC Euribia symboliseert de sterke inzet van de cruisemaatschappij voor de bescherming van de oceanen. Daarom werd de haven van Kopenhagen ook gekozen als locatie voor de lancering. Deze haven heeft niet alleen een rijk maritiem verleden, maar Denemarken is ook een land met een diep respect voor de zee en een focus op duurzaamheid.

De buitenkant van dit langverwachte nieuwe schip is beschilderd met een opvallend fresco dat het engagement van MSC Cruises voor de bescherming en het behoud van het mariene milieu verbeeldt.  Het kunstwerk van de Duitse graficus Alex Flaemig is bedoeld om te wijzen op het belang van de bescherming van dit delicate en complexe ecosysteem. De MSC Euribia is vernoemd naar de oude godin Eurybia die de wind, het weer en de sterrenbeelden gebruikte om de zeeën te beheersen, wat de visie van het schip onderstreept om state-of-the-art duurzame technologieën in te zetten om het kostbare mariene ecosysteem te beschermen en te behouden. 

 

Routes

De MSC Euribia begint op 10 juni aan haar eerste seizoen in Noord-Europa. Daar zal het cruises van 7 nachten maken vanuit de Duitse stad Kiel en Kopenhagen naar de adembenemende Noorse Fjorden, waaronder Geiranger, Ålesund en Flåm.

Klik hier om meer te weten te komen over de MSC Euribia en haar cruises.

Ecologisch geavanceerde MSC Euribia

Als LNG-schip markeert de MSC Euribia een nieuwe stap voorwaarts voor MSC Cruises in haar streven om de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk te verminderen. LNG speelt een sleutelrol in de strijd tegen de klimaatverandering en zorgt ervoor dat de CO-uitstoot door de MSC Euribia tot wel 25% lager zal zijn dan met standaardbrandstoffen, terwijl ook andere luchtemissies zo goed als geëlimineerd worden.

Naarmate bio- en synthetische brandstoffen beschikbaar komen, zullen de emissies van de MSC Euribia verder worden teruggedrongen. LNG is de sleutel tot de ontwikkeling van koolstofarme oplossingen voor de scheepvaart, omdat opkomende technologieën zoals brandstofcellen kunnen worden gebruikt met LNG totdat emissievrije bio-LNG of groene waterstof op grote schaal beschikbaar zijn. MSC Cruises is actief betrokken bij verschillende projecten om deze technologieën te ontwikkelen en levensvatbaar te maken in samenwerking met regelgevende instanties, de academische wereld, scheepswerven en de industrie.

De MSC Euribia maakt gebruik van een geavanceerd afvalwaterzuiveringssysteem en een onderwatergeluidbeheerssysteem om de effecten van trillingen op het zeeleven te minimaliseren. Meerdere energie-efficiënte functies helpen het motorgebruik te verminderen en te optimaliseren.

Hoogtepunten aan boord

Aan boord kunnen gasten genieten van tal van faciliteiten dankzij veel voorzieningen en entertainment die het schip te bieden heeft. Enkele van de belangrijkste hoogtepunten:

  • Aan boord kunnen gasten naar hartenlust op verkenning uitgaan, terwijl ze hun weg zoeken door het kloppende hart van het schip: de iconische Promenade in mediterrane stijl met zijn adembenemende LED-skydome, verscheidenheid aan winkels, heerlijke specialiteitenrestaurants en entertainmentopties die erop liggen te wachten om ontdekt te worden
  • Gasten kunnen kiezen uit 10 elegante eetgelegenheden en 21 bars en lounges op het schip, met voor iedereen wat wils
  • Het scheepstheater met 954 zitplaatsen biedt elke avond live entertainment van wereldklasse
  • Vijf indrukwekkende zwembaden en een eigen AquaPark rond het thema ‘koraal’, dat één van de grootste en meest uitgebreide waterparken op zee is
  • In het MSC Foundation Centre aan boord kunnen kinderen deelnemen aan educatieve spelletjes die hen van alles leren over het belang van het milieu. Volwassenen kunnen hier meer te weten komen over de programma’s en doelen van de MSC Foundation.

Kopenhagen – De hippe stad 

Kopenhagen is de parel van Scandinavië en een niet-te-missen bestemming die tal van onvergetelijke ervaringen biedt. De veelvuldig onderscheiden Deense hoofdstad is rijk aan cultuur, combineert geschiedenis moeiteloos met modernisme, staat bekend om haar opvallende Scandinavische architectuur en biedt restaurants van wereldklasse, en dat allemaal ondersteund door een streven naar duurzaamheid.

Copenhagen Malmö Port (CMP) is de grootste cruisehaven in Noord-Europa. Het bedrijf is verantwoordelijk voor cruiseactiviteiten in Kopenhagen (Denemarken), Visby en Malmö (Zweden) en verwelkomt jaarlijks meer dan 400 keer een cruiseschip. Kopenhagen is de toonaangevende inschepingshaven in de regio, met goed verbonden internationale luchthavens, een sterke infrastructuur en een efficiënte havenoperatie die erop gericht is om klanten en hun gasten service van wereldklasse te bieden. Het doel van CMP is om in 2025 klimaatneutraal te zijn. Specifiek voor de cruiseterminals in Kopenhagen werd in 2014 geïnvesteerd in ondergrondse afvalwaterleidingen. Binnen enkele jaren is hier walstroom beschikbaar, ook voor de allergrootste cruiseschepen.

Lees ook de eerdere publicaties over de MSC Euribia:

Wil je ook cruisen op de MSC Euribia? Kijk snel bij:

Cruise Online Sunweb

Boek je cruise – vanaf €829- bij:

Cruise Online Sunweb


Bekijk enkele cruises

Grand Voyage van Italië naar Rio de Janeiro

Cruise Caribbean met Aruba en Curaçao

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)