Cruisereiziger
Doop

MSC Cruises onthult details doop ceremonie MSC Euribia in Kopenhagen

Met minder dan een maand te gaan heeft MSC Cruises woensdag meer details onthuld over de doop ceremonie waarmee het meest milieuvriendelijke schip van de maatschappij tot nu toe, MSC Euribia, op 8 juni in Kopenhagen zal worden gelanceerd. De Scandinavische hoofdstad is gekozen als lanceringslocatie voor het schip vanwege haar rijke maritieme erfgoed en toewijding aan duurzaamheid. MSC Euribia staat symbool voor de visie van de cruisemaatschappij om voor een duurzame toekomst te zorgen en voor haar diepe respect voor het mariene milieu en grote inzet om dit te beschermen en te behouden.

MSC Euribia is “Built for the future” – het is het meest energie-efficiënte cruiseschip ooit. MSC Euribia is het tweede schip in de vloot van MSC Cruises dat wordt aangedreven door LNG, de schoonste en meest efficiënte brandstof die momenteel op commerciële schaal beschikbaar is. Ze zal ook beschikken over verdere geavanceerde milieutechnologieën, waaronder ‘Baltic Standard’ geavanceerde afvalwaterbehandelingssystemen aan boord, afvalverwerking, energie-efficiënte maatregelen en innovatieve systemen voor het beheer van onderwaterstraling om de potentiële impact op het mariene milieu te verminderen.

Frank Van Den Steen, CEO MSC Cruises Benelux, beklemtoont: “MSC Euribia is op vele vlakken een bevestiging van ons engagement naar duurzaamheid en MSC Cruises is vastbesloten hierin een leidende rol te spelen.”

Doopmoeder Sophia Loren

Om de lancering van dit innovatieve nieuwe vaartuig te vieren, nodigt MSC Cruises gasten uit voor de doopceremonie van het nieuwste vlaggenschip binnen haar vloot. Lokale hoogwaardigheidsbekleders, belangrijke reispartners, internationale media en tal van bekende namen zullen hun opwachting maken, waaronder Hollywoodster en Oscar-winnares Sophia Loren. De Italiaanse actrice heeft een langdurige persoonlijke relatie met de cruisemaatschappij en zal voor de 19de keer de rol van peetmoeder vervullen voor een schip van MSC Cruises.

Sarah Grünewald, de bekende Deense televisiepresentatrice, actrice en model zal optreden als ceremoniemeester. Tijdens het evenement kunnen de gasten een aloude traditie verwachten van het breken van een fles champagne over de boeg van het schip, een prachtig galadiner en live entertainment en optredens, waaronder een speciale dj-set om de avond af te sluiten door de wereldberoemde Franse dj en platenproducent Bob Sinclar.

Na het evenement begint MSC Euribia deze zomer met het varen van tochten van 7 nachten in Noord-Europa vanuit Kiel in Duitsland en Kopenhagen naar de Noorse fjorden, waaronder Geiranger, Ålesund en Flaam.

Over MSC Euribia

Deze bijzondere gebeurtenis biedt gasten een eerste blik op de uitzonderlijke kenmerken, voorzieningen en rijke en gevarieerde ervaringen aan boord van dit innovatieve schip.

Enkele van de belangrijkste hoogtepunten:

  • NIEUW! Beleef het kunstwerk Street. 2023, van de bekende Britse kunstenaar Julian Opie in l’Atelier du Voyageur bar. Het kunstwerk, speciaal besteld voor MSC Euribia, is een groot 11 x 2 m groot speciaal gebouwd LED-scherm met wandelende figuren in Opie’s kenmerkende stijl.
  • NIEUW! De Carousel Lounge op het achterdek van het schip is opnieuw vormgegeven en biedt nu een nog mooier panoramisch uitzicht op de oceaan. Overdag kunnen passagiers hier ontspannen of deelnemen aan diverse recreatieve activiteiten, terwijl ze elke avond kunnen genieten van live muziek door onder meer de Big Band at Sea – een van de grootste big bands op zee.
  • Een revolutionaire kinderzone omvat 700 m² aan binnenruimte die volledig is toegespitst op kinderen en tieners van 0 tot 17 jaar. Er zijn zeven ruimtes, elk voor een andere leeftijdsgroep, waaronder het nieuwe MSC Foundation Lab – met een gloednieuw kindergedeelte en een activiteitenprogramma voor kinderen en tieners over duurzaamheid.
  • NIEUW! Gasten kunnen kiezen uit 10 eetgelegenheden, waaronder vijf specialiteitenrestaurants. Hiertoe behoren het gloednieuwe Le Grill, een stijlvol Frans restaurant waar bistro en steakhouse samenkomen, en Kaito Sushi & Robatayaki, een vaste waarde op de schepen van MSC Cruises met nu voor het allereerst een Robatayaki.
  • Een indrukwekkend aantal van vijf zwembaden en het geheel eigen Ocean Cay AquaPark met koraalthema, één van de grootste en meest uitgebreide waterparken die er op zee te vinden is, met drie waterglijbanen voor eindeloos plezier.
  • Het Delphi Theatre met 945 zitplaatsen biedt elke avond live entertainment met een compleet zevendaags programma van shows.
  • Het schip omvat 21 bars en lounges met vijf buiten- en 16 binnenruimtes om aan de behoeften en voorkeuren van iedereen te voldoen.
  • Passagiers kunnen op verkenning gaan en elkaar ontmoeten in de Galleria Euribia, de langste led-dome op zee. Hier liggen tal van winkels, restaurants en entertainmentopties.
Kan je niet wachten om met de gloednieuwe MSC Euribia te varen? Boek dan snel bij:
MSC Cruises

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!