Cruisereiziger
Walstroom

Mein Schiff 4 voor de eerste keer aan walstroom in Hamburg

TUI Cruises heeft toegezegd de gehele Mein Schiff-vloot walstroomgeschikt te maken. In 2020 kreeg Mein Schiff 4 als eerste schip in de vloot een walstroomaansluiting. Maandag kreeg het schip ook voor de eerste keer milieuvriendelijke walstroom in Hamburg. Ook Mein Schiff 6, dat vorig jaar al een walstroomaansluiting kreeg, krijgt per direct groene walstroom voor haar aanlopen in Hamburg.

TUI Cruises zet hiermee een belangrijke stap op weg naar klimaatneutraal varen. “Bij het bereiken van onze duurzaamheidsdoelstellingen, namelijk – het aanzienlijk verminderen van onze absolute CO2-uitstoot in 2030 ten opzichte van 2019 – zien wij ook een taak weggelegd voor de havens: enerzijds moet het aanbod van walstroomvoorzieningen in heel Europa snel verder worden uitgebreid. Anderzijds moeten de havens een groenestroomconcept presenteren, zoals bijvoorbeeld hier in Hamburg, maar ook in Kiel en Warnemünde. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat we de uitstoot niet naar elders verplaatsen,” zegt Wybcke Meier, CEO van TUI Cruises.

Meer walstroomaansluitingen aan boord tegen januari 2024

Na Mein Schiff 4 en Mein Schiff 6 zal Mein Schiff 1 begin mei 2023 als derde schip van de Mein Schiff-vloot een walstroomaansluiting aan boord krijgen. Al in november volgend jaar zullen ook Mein Schiff 5 en Mein Schiff 2 tijdens hun verblijf op de werf in januari 2024 van een walstroomaansluiting worden voorzien. Ook de nieuwbouwschepen Mein Schiff 7, die momenteel in Finland bij Meyer Turku wordt gebouwd, en het achtste en negende schip zullen een walstroomaansluiting krijgen.

Ook als er in de havens geen walstroom beschikbaar is, voldoen de schepen van TUI Cruises aan de hoogste duurzaamheidsnormen: Dankzij de ingebouwde katalysatoren voldoen de hulpmotoren aan boord, die draaien terwijl het schip in de haven ligt, al sinds 2014, toen Mein Schiff 3 in de vaart kwam, aan de TIER III-norm voor stikstofoxide-emissies. De hybride gaswasser die op alle nieuwbouwschepen is geïnstalleerd, filtert tot 99 procent van de zwavelemissies en 60 procent van het fijnstof.

Duurzaamheidsstrategie 2030

TUI zet in haar jubileumjaar (15 jaar) vol in op een nieuwe duurzaamheidsstrategie 2030 en een ambitieus klimaatbeschermingsplan voor haar twee productmerken Mein Schiff en Hapag-Lloyd Cruises. Tegen 2030 zullen de cruisemaatschappijen van de TUI Group hun absolute CO2-uitstoot met meer dan een kwart (27,5%) verminderen ten opzichte van 2019. Zij zijn de eersten in de sector die hun reductieplan laten valideren door het Science Based Targets Initiative.

Interesse in cruisen met TUI Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

TUI Cruises Captain Cruise Cruisereizen TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!