Cruisereiziger
Bestemmingen

Princess Cruises vaart in 2025 met 6 schepen in Europa

Princess Cruises viert haar 40-jarig bestaan in het Middellandse Zeegebied door er in 2025 haar twee nieuwste en grootste schepen – Star Princess en Sun Princess – in te zetten. Uit het nieuwe cruiseprogramma van de Amerikaanse rederij voor 2025 blijkt dat ook de Majestic Princess, Sky Princess, Regal Princess en Emerald Princess over 2 jaar in Europa actief zullen zijn.

Princess Cruises begon in 1985 voor het eerst in de Middellandse Zee te varen. Om de 40e verjaardag in 2025 te vieren, zal het nieuwe Sphere-klasse schip Star Princess zich bij zusterschip Sun Princess in de Middellandse Zee voegen voor haar inaugurele seizoen. De eerste reis van het schip zal plaatsvinden op 4 augustus 2025 – een 9-daagse cruise naar Italië en Griekenland vanuit Civitavecchia (Rome). Sun Princess zal een reeks van 7-daagse Middellandse Zee cruises maken vanuit Barcelona, Rome of Athene.

De cruises die in 2025 vanuit het Engelse Southampton vertrekken, met de Sky Princess, Regal Princess en Emerald Princess, gaan op 25 mei 2023 in de verkoop. De cruises op schepen in de Middellandse Zee, d.w.z. Star Princess, Sun Princess en Majestic Princess, zijn vanaf 1 juni 2023 boekbaar.

Hoogtepunten van het Europese seizoen van Princess Cruises van maart tot november 2025:

Middellandse Zee

Naast Star en Sun Princess voegen Emerald, Majestic en Sky Princess zich bij de line-up voor een reeks van 7- tot 31-daagse Middellandse Zee reizen. Cruises zullen vertrekken vanuit Civitavecchia (Rome), Southampton, Piraeus (Athene), Triëst (Venetië) en Barcelona.

Nieuw in 2025 is een 31-daagse cruise in de Middellandse Zee op Sky Princess met late vertrekken uit Mykonos, Santorini en Jeruzalem/Bethlehem (Ashdod).

Britse Eilanden

Emerald en Regal Princess varen langs de Britse Eilanden via 10 tot 14-daagse cruises vanuit Southampton. Hoogtepunten tijdens deze cruises zijn Stonehenge, de Schotse Hooglanden en Liverpool evenals een laat vertrek in Belfast.

Noord-Europa

Emerald en Sky Princess verkennen Noord-Europa op 5- tot 28-daagse reizen naar onder meer Zweden, Noorwegen en Denemarken. Sommige reizen zullen late vertrekken hebben in steden als Kopenhagen en Berlijn.

Alle zes schepen bieden transatlantische reizen aan tussen Noord-Amerika en Europa van 15 tot 29 dagen. Veel cruises kunnen worden gecombineerd met reizen aan land in het kader van Princess’ Cruisetours.

Cruises van Princess Cruises in Europa zijn boekbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!