Cruisereiziger
Cruiseterminal

PortMiami vestigt record met 67.594 cruisepassagiers op één dag

PortMiami, ook wel de ‘Cruise Capital of the World’ genoemd vierde onlangs de drukste passagiersdag in haar geschiedenis. Deze mijlpaal werd bereikt op 9 april 2023, toen in totaal 67.594 gasten de thuishaven bezochten.

Acht verschillende cruiseschepen meerden aan in Miami op deze recorddag: Carnival Celebration, Carnival Horizon (beide Carnival Cruise Line), Explorer of the Seas, Oasis of the Seas (beide Royal Caribbean International), MSC Seascape (MSC Cruises), Norwegian Encore (Norwegian Cruise Line), Seabourn Ovation (Seabourn) en Scarlet Lady (Virgin Voyages).

De meeste schepen lagen op dat moment in Miami en boden cruises aan naar het Caribisch gebied en Noord-Amerika als onderdeel van hun winterschema’s. “Dank aan onze cruisepartners, pilots, ordehandhavers, beveiligingspersoneel, bagage-afhandelaars, huishoudelijk team en alle toegewijde havenwerkers voor het helpen bereiken van deze mijlpaal,” aldus PortMiami in een statement.

Foto: PortMiami

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!