Cruisereiziger

Madeira

Madeira

Aanlegplaats

Je cruise meert aan in de haven van Funchal op Madeira. Er zijn drie plekken voor cruise schepen. Wanneer er meerdere zijn (vaak tijdens het oudejaarsvuurwerk), liggen de andere cruiseschepen voor anker buiten de haven. Er is een cruiseterminal met weinig faciliteiten.

Afstand naar het centrum van Funchal

De cruise terminal ligt op ongeveer 10-15 minuten lopen van het centrum van Funchal, via hobbelige stenen, smalle stoepen en langs de promenade. Buiten de cruiseterminal staan voldoende taxi’s (ca. €7) om je naar het centrum van Funchal te brengen of een andere bestemming op Madeira.  Binnen de eerste 100 meter staan diverse excursie aanbieders, zoals de hop-on-hop-off bussen en de mogelijkheid om elektrische mini-autootjes te huren. De hop-on-hop-off bussen hebben verschillende mogelijkheden. De bekendste zijn de rode dubbeldekkerbussen met een open dak. Via de bekende oordopjes kan je naar een Nederlandse uitleg luisteren terwijl je meerijdt op een van de routes. (blauw, rood). Voor €17 kan je mee op de rode lijn die langs de kust rijdt. De blauwe lijn gaat de berg Monte op (€25). Je kunt als alternatief ook bij de kabelbaan uitstappen op de rode lijn en met de kabelbaan naar boven (€16).  Vraag zeker ook even na of er combinatiekortingen zijn. Sportievelingen kunnen een mountainbike tour boeken, gemakkelijk vooraf in Nederland. Je bent een hele dag onderweg en ziet veel van de prachtige bergachtige en groene gebieden die Madeira heeft.
Meer over de fietstour

Wat is er te doen op Madeira?

Madeira wordt vooral bezocht in combinatie met de Canarische Eilanden tijdens de wintermaanden. Het eiland Madeira is met stip de groenste van allemaal. En heeft zonder twijfel de meeste bananenbomen. Enkele hoogtepunten van het eiland Madeira die je met een cruise kunt doen:
  • Camara de Lobos: vissersdorp met prachtige baai en uitzichtspunt Pico da Torre met een glazenbodem plateau.
  • Berg Monte met botanische tuin
  • Ga de zee op om dolfijnen en walvissen te spotten
  • Laat je in een slee door de straten van Funchal naar beneden glijden
Boek je excursies goedkoper bij:
 

Welke cruise bezoekt Madeira?

Madeira wordt vrijwel altijd in de routes opgenomen van cruiseschepen die rondom de Canarische Eilanden (onder andere Tenerife, Gran Canaria) varen. Overigens ligt Madeira toch nog een dag varen ten noorden van deze eilanden. Je ziet dat vooral in de wintermaanden het Portugese eiland populair is. De temperatuur ligt dan zo tussen de 18-23 graden.

Cruise met Nieuwjaar

Oud & Nieuw wordt groots gevierd op Madeira. Elk jaar komen er wel meer dan 10 cruiseschepen naar het Portugese eiland toe om het wereldbekende vuurwerk om middernacht te bekijken. Van het oosten naar het westen wordt overal op het eiland het vuurwerk ontstoken in een prachtige show. Een must-see! Klik hier voor meer info. Bekijk welke schepen in de komende winter van naar de Canarische Eilanden varen:

Overzicht schepen

Vraag een offerte voor een cruise naar Madeira aan bij:

Captain Cruise Corendon – Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Lees het laatste cruise nieuws over Madeira

Terug naar Bestemmingen